Představte si chutnou nakládanou krkovičku, která zůstává svěží a lahodná po celý měsíc. Tato jednoduchá receptura vám umožní vytvořit domácí delikatesu. Nyní se podíváme na jednoduchý postup, jak připravit tyto lahodné nakládané pochoutky, které si můžete vychutnávat kdykoli.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích
Co budeme potřebovat:
- 2 kg vepřové krkovičky
- 4 stroužky česneku
- 40 g mořské soli
- 3 lžičky majoránky
- 1 lžička černého pepře
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si sterilizované sklenice.
2. Začněte zpracováním masa: Nakrájejte maso na kousky takové velikosti, aby se vešlo do sklenic.
3. Nyní si připravte marinádu: Můžete použít 40 g mořské soli nebo 25–30 g obyčejné soli. Do soli vmíchejte černý pepř. Přidejte také majoránku a prolisovaný česnek. Vše důkladně promíchejte.
4. V této směsi obalte nakrájené maso ze všech stran.
5. Mísu s masem zavřete a odložte na 2 dny do lednice.
6. Po uplynutí této doby dejte maso do uzavíracích sklenic a uzavřete víčkem.
7. Do velkého hrnce vložte na dno bavlněnou utěrku. Na ni naskládejte připravené sklenice.
8. A zalijte vodou do 3/4 výšky sklenice a zakryjte pokličkou. Vařte 2 hodiny od okamžiku, kdy voda začne vařit. Po dvou hodinách sporák vypněte.
9. Nechte hrnec na sporáku s pokličkou, dokud úplně nevychladne a máte hotovo!
Dobrou chuť!