Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích – čerstvá vydrží až měsíc!

Představte si chutnou nakládanou krkovičku, která zůstává svěží a lahodná po celý měsíc. Tato jednoduchá receptura vám umožní vytvořit domácí delikatesu. Nyní se podíváme na jednoduchý postup, jak připravit tyto lahodné nakládané pochoutky, které si můžete vychutnávat kdykoli.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích - čerstvá vydrží až měsíc!
Zdroj: YouTube/Swojskie jedzonko

Nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích

Co budeme potřebovat:
  • 2 kg vepřové krkovičky
  • 4 stroužky česneku
  • 40 g mořské soli
  • 3 lžičky majoránky
  • 1 lžička černého pepře

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si sterilizované sklenice.

2. Začněte zpracováním masa: Nakrájejte maso na kousky takové velikosti, aby se vešlo do sklenic.

Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích - čerstvá vydrží až měsíc!
Zdroj: YouTube/Swojskie jedzonko
Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích - čerstvá vydrží až měsíc!
Zdroj: YouTube/Swojskie jedzonko

3. Nyní si připravte marinádu: Můžete použít 40 g mořské soli nebo 25–30 g obyčejné soli. Do soli vmíchejte černý pepř. Přidejte také majoránku a prolisovaný česnek. Vše důkladně promíchejte.

Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích - čerstvá vydrží až měsíc!
Zdroj: YouTube/Swojskie jedzonko

4. V této směsi obalte nakrájené maso ze všech stran.

Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích - čerstvá vydrží až měsíc!
Zdroj: YouTube/Swojskie jedzonko

5. Mísu s masem zavřete a odložte na 2 dny do lednice.

6. Po uplynutí této doby dejte maso do uzavíracích sklenic a uzavřete víčkem.

Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích - čerstvá vydrží až měsíc!
Zdroj: YouTube/Swojskie jedzonko

 

Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích - čerstvá vydrží až měsíc!
Zdroj: YouTube/Swojskie jedzonko

7. Do velkého hrnce vložte na dno bavlněnou utěrku. Na ni naskládejte připravené sklenice.

Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích - čerstvá vydrží až měsíc!
Zdroj: YouTube/Swojskie jedzonko

8. A zalijte vodou do 3/4 výšky sklenice a zakryjte pokličkou. Vařte 2 hodiny od okamžiku, kdy voda začne vařit. Po dvou hodinách sporák vypněte.

Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích - čerstvá vydrží až měsíc!
Zdroj: YouTube/Swojskie jedzonko

9. Nechte hrnec na sporáku s pokličkou, dokud úplně nevychladne a máte hotovo!

Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích - čerstvá vydrží až měsíc!
Zdroj: YouTube/Swojskie jedzonko
Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích - čerstvá vydrží až měsíc!
Zdroj: YouTube/Swojskie jedzonko
Jemná nakládaná krkovička v zavařeninových sklenicích - čerstvá vydrží až měsíc!
Zdroj: YouTube/Swojskie jedzonko

Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: