Vstupte do světa sladkých požitků s našim receptem na ořechový koláč s čokoládovo-malinovým krémem se sušenkami, který Vás ihned dostane svojí chutí a vůní. Nejenže vizuálně krásně vypadá, ale také báječné chutí. Koláč ideální pro slavnostní události nebo jako skvělá sladká tečka ke kávě. Každé sousto, které ochutnáte se Vám rozplyne v ústech i na jazyku!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ořechový koláč s čokoládovo-malinovým krémem se sušenkami
Co budeme potřebovat:
Příprava na 2 těsta:
- 4 + 4 vaječné bílky
- 60 + 60 g cukru
- 30 + 30 g mleté sušenky
- 40 + 40 mleté vlašské ořechy
Krém:
- 8 žloutků + 130 g cukru
- 150 g mouka
- 200 ml + 500 ml mléko
- 250 g margarín/máslo (pokojové teploty)
- 200 g čokoláda s malinami
- 100 g sušenky Plasma Biscuits
Poleva:
- 30 g čokoláda na vaření
- 30 ml + 170 ml smetana ke šlehání
Ostatní:
- mleté vlašské ořechy – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Příprava na 2 těsta: Do mísy nalijte vaječné bílky – šlehejte a postupně během šlehání přisypávejte cukr. Vyšlehejte do tuhé bílé pěny. Pak nasypte mleté sušenky a mleté vlašské ořechy – pořádně promíchejte.
2. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C. Postup opakujte aj při přípravě druhého těsta a po upečení je nechte vychladnout.
3. Krém: Do jedné misky vložte nakrájenou čokoládu s příchutí malin a do druhé misky si vložte nalámané sušenky Plasma Biscuits.
4. Následně do třetí misky nalijte žloutky a přisypejte cukr – vyšlehejte do žloutkové pěny. Pak nasypte mouku a přilijte 200 ml mléka – dobře promíchejte.
5. Zbylých 500 ml mléka nalijte do hrnce na sporáku a přiveďte k varu, poté odstavte z ohně a vmíchejte připravenou směs – šlehejte a přiveďte zpět k varu.
6. Uvařený krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout. Po vychladnutí odstraňte fólii – vyšlehejte. Poté přidejte margarín/máslo pokojové teploty a nakonec nakrájenou čokoládu s příchutí malin a nalámané sušenky Palma Biscuits – dobře promíchejte.
7. První díl vychladlého těsta si položte na tác a rozetřete na něho 1/2 připraveného krému. Pak přikryjte druhým dílem těsta a rozetřete druhou 1/2 krému.
8. Poleva: Do misky nasypte čokoládové lupínky a přilijte 30 ml smetany ke šlehání, které rozpusťte v mikrovlnce nebo na páře – dobře promíchejte a vlijte do mísy se zbylou 170 ml smetanou ke šlehání. Společně vyšlehejte do nadýchané polevy, kterou rozetřete a pěkně uhlaďte na krém.
9. Na závěr posypejte mletými vlašskými ořechy a uložte do lednice na ztuhnutí.
10. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!