Vítejte ve světě sladkých lákadel! Dnes se pustíme do přípravy lahodného nepečeného tvarohového koláče s broskvemi, který korunuje poleva z bílé čokolády. Tato osvěžující kombinace krému z tvarohu, svěžích broskví a nadýchané polevy slibuje oslavu jemných chutí a neodolatelně lehkého dezertu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený tvarohový koláč s broskvemi s polevou z bílé čokolády
Co budeme potřebovat:
Tvarohový krém:
- 800 g tvaroh
- 100 g cukru
- vanilín – podle chuti
- 2 vejce
- 50 g másla
- 2 lžíce kukuřičný škrob
Ostatní:
- 1 balení polodlouhé piškoty
- 450 g broskve
Poleva:
- 50 g bílé čokolády
- 50 g horké smetany 30 %
Na zdobení:
- malé kousky bílé čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Tvarohový krém: Do pánve dejte tvaroh, cukr, vanilín a rozklepněte vejce – promíchejte. Dále přidejte máslo a nasypejte kukuřičný škrob – dobře promíchejte.
2. Plech vyložte pergamenem a naskládejte do něho dlouhé piškoty pěkně vedle sebe, pak rozprostřete nakrájené broskve na malé kostičky a nakonec rozetřete krém, který uhlaďte – postup opakujte, přikryjte fólií a uložte do lednice na ztuhnutí.
3. Poleva: Mezitím do malé misky dejte rozlámanou bílou čokoládu a zalijte horkou smetanou 30 % – promíchejte.
4. Následně polevou přelijte ztuhnutý koláč a ozdobte-posypejte malými kousky bílé čokolády.
Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!