Kuřecí stehna zapečená se sýrem a žampionovou omáčkou

Vítejte ve světě exkluzivních pochoutek! Dnes vám představíme recept na neodolatelné kuřecí stehna se sýrem a žampionovou omáčkou. Tato dokonalá kombinace jemného kuřecího masa, lahodného sýra a bohaté žampionové omáčky slibuje jedinečný zážitek pro vaše chuťové buňky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kuřecí stehna zapečená se sýrem a žampionovou omáčkou

Co budeme potřebovat:

Omáčka:

  • 4 středně velké nakládané okurky
  • 1/2 malé nakládané žampiony
  • 100 g tatarské omáčky/majonézy
  • 70 g řeckého bílého jogurtu
  • 20 g hořčice
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Maso:

  • 3 stehna bez kůže a kostí
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • špetku mleté sladké a pálivé papriky

Ostatní:

  • 2 vejce – na obalování
  • strouhanka – na obalování
  • strouhaný sýr čedar – na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Omáčka: Nakládané okurky a žampiony nakrájejte na velmi malé kostičky, pak k nim přidejte tatarskou omáčku/majonézu, řecký bílý jogurt a hořčici. Dochuťte solí a černým mletým pepřem – rozmixujte.

2. Maso: Ze stehen odstraňte bílé části a každé stehno rozdělte na 2 části, které poté opatrně rozválejte a posypte solí, černým mletým pepřem a špetkou mleté sladké a pálivé papriky.

3. Následně rozklepněte vejce do hlubokého talíře – vyšlehejte je vidličkou nebo vařechou. Pak stehna obalte nejprve ve vyšlehaných vejcích a potom ve strouhance – smažte na rozpáleném oleji dozlatova a dokřupava několik minut z každé strany.

4. Smažená stehna položte na plech vyložený pečícím papírem, potřete 1-2 lžíce omáčky a posypejte strouhaným sýrem čedar.

5. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut při 180 °C.

6. Po upečení je podávejte s oblíbenou přílohou: rýži, salátem, ale hlavně s láskou a velkou chutí.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!