Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce

Vítejte ve světě požitků a vůní! Dnes se vydáme na cestu kulinářského potěšení s naším receptem na zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem, v bohaté rajčatové omáčce. Tato harmonie chutí spojující lahodné těstoviny, smetanovou omáčku s přídavkem sýra a pikantního mletého masa slibuje nezapomenutelný gastronomický zážitek. Připravte se na okouzlující dobrodružství do světa chuťových vjemů!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta

Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce

Co budeme potřebovat:
  • 500 g těstovin Stellini + vroucí voda + sůl

Omáčka:

  • 50 g másla
  • 15 g mouky
  • 500 ml mléka
  • 100 g tvrdého sýra mozzarella
  • sůl – podle chuti
  • sušený mletý muškátový oříšek – podle chuti

Mleté maso:

  • 1 cibule
  • olej – na smažení
  • 3 stroužky česneku
  • 700 g mletého masa
  • sůl – podle chuti
  • koření na maso – podle chuti
  • 200 g rajčatové omáčky

Jak budeme postupovat:

1. Do vroucí osolené vody nasypte těstoviny Stellini – vařte je podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente. Po uvaření je sceďte a přendejte do mísy.

Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta

2. Omáčka: Do pánve s rozehřátým máslem položte máslo a nasypte mouku – dobře míchejte a nalijte mléko. Za stálého vaření míchejte, aby vám nevznikli hrudky, dokud omáčku nepřivedete k varu. Dochuťte solí a sušeným mletým muškátovým oříškem – promíchejte.

Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta
Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta

3. Po uvaření omáčku přelijte do mísy s uvařenými těstovinami – pořádně promíchejte a nasypejte strouhaný sýr mozzarella – důkladně promíchejte.

Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta
Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta

4. Následně přendejte do zapékací mísy vymazané olejem 1/2 těstovin s omáčkou a sýrem.

Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta

5. Mleté maso: Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni dozlatova. Pak k ní přidejte prolisovaný česnek – spolu smažte a nakonec vmíchejte mleté maso – pořádně společně smažte dohnědasta. Dochuťte solí, kořením na maso a přilijte rajčatovou omáčku.

Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta
Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta
Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta

6. Jednou 1/2 směsi mletého masa po smažení přendejte do mísy na 1/2 těstovin a přikryjte druhou 1/2 těstovin – postup opakujte a nakonec posypte strouhanou mozzarellou.

Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta
Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta

7. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.

Po upečení podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Zdroj: Ich Liebe Pasta

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: