Vynikající hermelínová pomazánka rychlá na přípravu

Hermelínová pomazánka je lahodná pochoutka, která je ideální jako rychlá svačina nebo působivý doplněk k večernímu posezení s přáteli. Kombinace hermelínu, vařených vajec, šunky a kyselých okurek vytváří perfektně vyváženou chuť, zatímco majonéza a tatarská omáčka dodávají pomazánce krémovou konzistenci. Cibulová nať, pepř a sůl pak celému jídlu přidávají tu pravou dochucující tečku.

Zdroj: Robert Zeman

Ingredience

  • 2 hermelíny, nakrájené na nudličky
  • 4 vařená vejce, nastrouhaná
  • 20 dkg šunky, nastrouhané
  • 1 malý kelímek majonézy
  • 1 malý kelímek tatarské omáčky
  • Cibulová nať, nasekaná
  • Pepř, sůl dle chuti
  • 2 kyselé okurky, nastrouhané

Postup přípravy

1) Hermelíny nakrájejte na nudličky a dejte do velké mísy.

2) Přidejte nastrouhaná vejce, nastrouhanou šunku a nastrouhané kyselé okurky.

3) Do směsi přidejte majonézu a tatarskou omáčku a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

4) Ochutnejte nasekanou cibulovou natí, solí a pepřem. Dle potřeby dochuťte, aby pomazánka měla vyváženou chuť.

5) Promíchejte všechny ingredience dohladka. Pro nejlepší chuť nechte pomazánku před podáváním chvíli odpočinout v chladničce.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tato hermelínová pomazánka je skvělým příkladem toho, jak snadno a rychle připravit chutnou a sýtou pochoutku. Je vynikající na čerstvém pečivu, toastech nebo jako dip k zelenině. Užijte si bohatou chuť a krémovou konzistenci této jednoduché, ale úžasné pomazánky.