Domácí tuňákovo vajíčková pomazánka

Tuňákovo vajíčková pomazánka je rychlý a výživný doplněk k vašemu jídelníčku, kombinující vysoký obsah bílkovin z tuňáka a vajec s krémovou texturou a bohatou chutí. Tato pomazánka je ideální na toast, jako náplň do sendvičů nebo dokonce jako dip pro zeleninové tyčinky. Díky jednoduchosti přípravy a výborné chuti si ji oblíbí celá rodina.

Zdroj: Lucie Vích

Ingredience

  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě, sceděná
  • 50 g pomazánkového másla
  • 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
  • 3-4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice

Postup přípravy

1) Uvařená vejce nechejte zchladnout, poté je oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do mísy.

2) Přidejte sceděný tuňák a pomazánkové máslo. Vše dobře promíchejte.

3) Přimíchejte jemně nakrájenou červenou cibuli pro pikantní chuť a texturu.

4) Do směsi zašlehejte majonézu a plnotučnou hořčici, dokud nevznikne hladká a rovnoměrně promíchaná pomazánka.

5) Pomazánku ochutnejte a případně dochutíte solí a pepřem dle chuti.

6) Nechte pomazánku alespoň 30 minut v chladničce odpočinout, aby se propojily chutě.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tuňákovo vajíčková pomazánka je skvělým řešením pro ty, kdo hledají rychlou, zdravou a chutnou svačinu. Její univerzálnost a snadná příprava z ní dělají ideálního kandidáta pro různé příležitosti, ať už potřebujete rychlý oběd, svačinu nebo lehkou večeři.