Hermelínová pomazánka je lahodná pochoutka, která je ideální jako rychlá svačina nebo působivý doplněk k večernímu posezení s přáteli. Kombinace hermelínu, vařených vajec, šunky a kyselých okurek vytváří perfektně vyváženou chuť, zatímco majonéza a tatarská omáčka dodávají pomazánce krémovou konzistenci. Cibulová nať, pepř a sůl pak celému jídlu přidávají tu pravou dochucující tečku.
Ingredience
- 2 hermelíny, nakrájené na nudličky
- 4 vařená vejce, nastrouhaná
- 20 dkg šunky, nastrouhané
- 1 malý kelímek majonézy
- 1 malý kelímek tatarské omáčky
- Cibulová nať, nasekaná
- Pepř, sůl dle chuti
- 2 kyselé okurky, nastrouhané
Postup přípravy
1) Hermelíny nakrájejte na nudličky a dejte do velké mísy.
2) Přidejte nastrouhaná vejce, nastrouhanou šunku a nastrouhané kyselé okurky.
3) Do směsi přidejte majonézu a tatarskou omáčku a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
4) Ochutnejte nasekanou cibulovou natí, solí a pepřem. Dle potřeby dochuťte, aby pomazánka měla vyváženou chuť.
5) Promíchejte všechny ingredience dohladka. Pro nejlepší chuť nechte pomazánku před podáváním chvíli odpočinout v chladničce.
Vyzkoušejte také:
- Vynikající tvarohová pomazánka s mrkví a jarní cibulkou
- Dudácká pomazánka z tvarohu
- Vynikající ředkvičko-vajíčková pomazánka, kterou si zamilujete
Závěr
Tato hermelínová pomazánka je skvělým příkladem toho, jak snadno a rychle připravit chutnou a sýtou pochoutku. Je vynikající na čerstvém pečivu, toastech nebo jako dip k zelenině. Užijte si bohatou chuť a krémovou konzistenci této jednoduché, ale úžasné pomazánky.