Vstupte do kulinářského ráje plného lahodných chutí! Dnes vám představíme recept na vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem. Toto jídlo je nejen lahodné, ale také vizuálně působivé, což z něj činí mimořádnou večeři nebo oběd pro každou příležitost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 1 kg vepřové maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2 cibule
- 2 rajče
Směs na potření:
- trochu olivový olej
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika
Ostatní:
- 1 bílé zelí
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 200 ml smetany (33 %)
Příloha:
- 800 nové brambory v slupce + vroucí voda + sůl
- rostlinný olej – na smažení
- suchý česnek – podle chuti
- parmazán – podle chuti
Dresink:
- 1-2 nakládané okurky
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce zakysaná smetana
- 1 lžíce majonéza
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Připravte vepřové maso, do kterého udělejte zářezy (no ne úplně), poté ho posypte solí a černým mletým pepřem.
2. Následně do zářezů pokládejte na kolečka nakrájenou cibuli a rajčata a položte šikmo na plech.
3. Směs na potření: Do misky nalijte trochu olivového oleje a dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou – dobře promíchejte.
4. Výslednou směsí potřete vepřové maso a okolo něho rozprostřete nakrájené bílé zelí, které dochuťte solí, černým mletým pepřem a přelijte smetanou.
5. Zakryjte vlhkým pergamenem a alobalem. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 200 °C.
6. Do hrnce vložte nové brambory v slupce překrojené na polovinu, které zalijte vodou a dochuťte solí. Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni do měkka.
7. Po 50 minutách vyndejte plech z trouby, odstraňte pergamen i alobal a pečte dozlatova.
8. Příloha: Do pánve s rozehřátým olejem a suchým česnekem položte uvařené nové brambory – smažte je dozlatova, dokřupava a na závěr je posypte strouhaným parmazánem.
9. Dresink: Do dresinkové mísy dejte nakrájené nadrobno nakládané okurky a česnek, dále přidejte zakysanou smetanu a majonézu – dobře promíchejte.
Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!