Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a dresinkem

Vstupte do kulinářského ráje plného lahodných chutí! Dnes vám představíme recept na vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem. Toto jídlo je nejen lahodné, ale také vizuálně působivé, což z něj činí mimořádnou večeři nebo oběd pro každou příležitost.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem
Zdroj: leckere Küche

Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem

Co budeme potřebovat:

Maso:

  • 1 kg vepřové maso
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 2 cibule
  • 2 rajče

Směs na potření:

  • trochu olivový olej
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • červená mletá paprika

Ostatní:

  • 1 bílé zelí
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 200 ml smetany (33 %)

Příloha:

  • 800 nové brambory v slupce + vroucí voda + sůl
  • rostlinný olej – na smažení
  • suchý česnek – podle chuti
  • parmazán – podle chuti

Dresink:

  • 1-2 nakládané okurky
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce zakysaná smetana
  • 1 lžíce majonéza

Jak budeme postupovat:

1. Maso: Připravte vepřové maso, do kterého udělejte zářezy (no ne úplně), poté ho posypte solí a černým mletým pepřem.

Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem
Zdroj: leckere Küche

2. Následně do zářezů pokládejte na kolečka nakrájenou cibuli a rajčata a položte šikmo na plech.

Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a dresinkem
Zdroj: leckere Küche

3. Směs na potření: Do misky nalijte trochu olivového oleje a dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou – dobře promíchejte.

Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem
Zdroj: leckere Küche

4. Výslednou směsí potřete vepřové maso a okolo něho rozprostřete nakrájené bílé zelí, které dochuťte solí, černým mletým pepřem a přelijte smetanou.

Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a dresinkem
Zdroj: leckere Küche
Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem
Zdroj: leckere Küche

5. Zakryjte vlhkým pergamenem a alobalem. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 200 °C.

Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem
Zdroj: leckere Küche

6. Do hrnce vložte nové brambory v slupce překrojené na polovinu, které zalijte vodou a dochuťte solí. Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni do měkka.

Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem
Zdroj: leckere Küche

7. Po 50 minutách vyndejte plech z trouby, odstraňte pergamen i alobal a pečte dozlatova.

8. Příloha: Do pánve s rozehřátým olejem a suchým česnekem položte uvařené nové brambory – smažte je dozlatova, dokřupava a na závěr je posypte strouhaným parmazánem.

Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem
Zdroj: leckere Küche
Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem
Zdroj: leckere Küche

9. Dresink: Do dresinkové mísy dejte nakrájené nadrobno nakládané okurky a česnek, dále přidejte zakysanou smetanu a majonézu – dobře promíchejte.

Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem
Zdroj: leckere Küche

Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem
Zdroj: leckere Küche
Vepřové maso plněné cibulí a rajčaty s bílým zelím, křupavými brambory a lahodným dresinkem
Zdroj: leckere Küche

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!