Hledáte novou a rychlou inspiraci na snadné občerstvení pro přátele a nechcete v kuchyni trávit příliš mnoho času? Pak jste na správném místě! Dnes Vám ukážeme jak si jednoduše připravit křupavé vrtulky z listového těsta plněné cuketou, parmazánem a slaninou. Příprava této dobrůtky je velmi snadná a časově nenáročná.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavé vrtulky z listového těsta plněné cuketou, parmazánem a slaninou
Co budeme potřebovat:
- 700 g listové těsto
Náplň:
- 1 strouhaná cuketa
- 100 g strouhaný parmazán
- 200 g uzená slanina
Dresink:
- 1 cibule
- olivový olej – na smažení
- 100 g zakysaná smetana
- 7 g prolisovaný česnek
- 8 ml citronová šťáva
- 15 g jarní zelená cibulka
- 2 g soli
- 2 g černý mletý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Připravte listové těsto a překrojte ho na polovinu.
2. Náplň: Do misky dejte vyždímanou nastrouhanou cuketu a vmíchejte strouhaný sýr – dobře promíchejte.
3. Výslednou náplň pomocí lžíce naneste a rozetřete na polovinu listového těsta, pak pokládejte vedle sebe plátky uzené slaniny a přikryjte druhou polovinou listového těsta.
4. Z těsta vytvarujte vrtulky a položte je na plech vyložený pergamenem pěkně vedle sebe s malými mezery mezi nimi.
5. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.
6. Dresink: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem dejte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni do zatohněda a po smažení ji přendejte do misky. Pak přidejte zakysanou smetanu a prolisovaný česnek. Dále přilijte citronovou šťávu a vsypte nadrobno nakrájenou jarní zelenou cibulku. Na závěr dochuťte solí a černým mletým pepřem – dobře promíchejte.
Křupavé vrtulky z listového těsta plněné cuketou, parmazánem a slaninou podávejte s jemným dresinkem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!