Křupavé čokoládovo-oříškové kostky se smetanovo-jahodovým krémem

Vítejte ve světě sladkých dobrot! Dnes vám představíme jednoduchý, ale lahodný recept na křupavé čokoládovo-oříškové kostky se smetanovo-jahodovým krémem, které jsou skutečnou sladkou dokonalostí. Každé sousto vás pohladí jemným nádechem čokolády, který se dokonale snoubí s lahodným smetanovo-jahodovým krémem.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Křupavé čokoládovo-oříškové kostky se smetanovo-jahodovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

Křupavé čokoládovo-oříškové kostky se smetanovo-jahodovým krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 45 ml mléka
  • 40 g olej na vaření
  • 40 g dortová mouka
  • 12 g kakaový prášek
  • 4 žloutky
  • 1 g soli
  • 4 vaječné bílky + 3 g citronové šťávy
  • 45 g cukru

Krém:

  • 200 g smetana ke šlehání
  • 10 g cukru
  • 60 g jahodový džem

Poleva:

  • 220 g hořká čokoláda
  • 60 g kokosový olej
  • 40 g lískové oříšky

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve oddělte vaječné bílky od žloutků do 2 misek a mísu s vaječnými bílky uložte do lednice.

2. Těsto: Do mísy nalijte mléko a přilijte olej na vaření – promíchejte. Dále nasypte prosátou dortovou mouku smíchanou s kakaovým práškem. Dobře promíchejte a pak přidejte žloutky a osolte.

Křupavé čokoládovo-oříškové kostky se smetanovo-jahodovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

3. Vyndejte z lednice mísu s vaječnými bílky a přilijte citronovou šťávu – vyšlehejte do pěny a během šlehání postupně přisypávejte cukr. Pokračujte ve šlehání do tuhých pusinek.

4. Následně 2 lžíce pusinek vmíchejte do těsta – dobře promíchejte a vlijte do zbylých vyšlehaných pusinek – pořádně promíchejte zdola nahoru a získáte hladké těsto.

Křupavé čokoládovo-oříškové kostky se smetanovo-jahodovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

5. Výsledné těsto nalijte na čtvercový plech vyložený pergamenem o rozměru 25 x 25 cm a přetřepejte.

Křupavé čokoládovo-oříškové kostky se smetanovo-jahodovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

6. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 150 °C. Po upečení těsto položte na mřížku a pergamen odstraňte pouze z okrajů. Poté přikryjte druhým pergamenem, nechte vychladnout a překrojte na polovinu.

Křupavé čokoládovo-oříškové kostky se smetanovo-jahodovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

7. Krém: Do velké mísy nalijte smetanu ke šlehání, přidejte cukr a jahodový džem – pořádně vyšlehejte do krémového krému, který přendejte do zdobícího sáčku.

8. Pomocí zdobícího sáčku na polovinu vychladlého těsta naneste a rozetřete krém, pak přikryjte druhou polovinou těsta a uložte na 1 hodinu do mrazáku.

Křupavé čokoládovo-oříškové kostky se smetanovo-jahodovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

9. Poleva: Do nádobky nasypte lupínky hořké čokolády a přidejte kokosový olej, rozpusťte na páře a vmíchejte lískové oříšky – důkladně promíchejte.

10. Po 1 hodině vyndejte koláč z mrazáku a nakrájejte na kostky, které přelijte připravenou polevou – uložte do mrazáku na ztuhnutí.

Křupavé čokoládovo-oříškové kostky se smetanovo-jahodovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

Křupavé čokoládovo-oříškové kostky se smetanovo-jahodovým krémem podávejte s láskou, skvělou chutí a nadšením.

Křupavé čokoládovo-oříškové kostky se smetanovo-jahodovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: