Přinášíme dnešní lahodný recept na zapékanou zeleninu se zakysanou smetanou a mozzarellou. Tento jednoduchý pokrm je plný chuti a zdravých ingrediencí, které určitě potěší vaše chuťové buňky. Pojďme se ponořit do světa vůní a chutí zapékání!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapékaná zelenina se zakysanou smetanou a mozzarellou
Co budeme potřebovat:
Zelenina:
- 500 g brokolice + vroucí voda + sůl
- 3 brambory
- 1 mrkev
- 1 červená sladká paprika
- 2 rajčata
- 1 střední červená cibule
- čerstvá petrželka – podle chuti
- olivový olej – na pokapání
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- 250 g sýr mozzarella
Směs na polití:
- 3 vejce
- 100 g zakysaná smetana
- 200 ml mléko
- 1 lžička soli
- 60 g mouka
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte růžičky brokolice, které vařte několik minut na mírném ohni a po uvaření přendejte do mísy.
2. Zelenina: Očištěné a umyté kolečka brambor rozložte do zapékací mísy. Pak vsypte nakrájenou mrkev, červenou sladkou papriku a rajčata. Dále rozprostřete jemně nakrájenou červenou cibuli, nasekanou petrželku, rozložte uvařené růžičky brokolice a nakonec pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí a černým mletým pepřem – jemně promíchejte.
3. Směs na polití: Do misky rozklepněte vejce, přidejte zakysanou smetanu, mléko a dochuťte solí – vyšlehejte a na závěr nasypte mouku – pořádně promíchejte.
4. Výslednou směsí polijte ingredience v zapékací míse a hrubě posypte strouhaným sýrem mozzarella.
5. Pečte v předehřáté troubě 55 minut při 180 °C.
Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!