Pochutnejte si na dnešním receptu na zapékanou zeleninu se zakysanou smetanou a mozzarellou

Přinášíme dnešní lahodný recept na zapékanou zeleninu se zakysanou smetanou a mozzarellou. Tento jednoduchý pokrm je plný chuti a zdravých ingrediencí, které určitě potěší vaše chuťové buňky. Pojďme se ponořit do světa vůní a chutí zapékání!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pochutnejte si na dnešním receptu na zapékanou zeleninu se zakysanou smetanou a mozzarellou
Zdroj: Gemüserezepte

Zapékaná zelenina se zakysanou smetanou a mozzarellou

Co budeme potřebovat:

Zelenina:

  • 500 g brokolice + vroucí voda + sůl
  • 3 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 červená sladká paprika
  • 2 rajčata
  • 1 střední červená cibule
  • čerstvá petrželka – podle chuti
  • olivový olej – na pokapání
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Ostatní:

  • 250 g sýr mozzarella

Směs na polití:

  • 3 vejce
  • 100 g zakysaná smetana
  • 200 ml mléko
  • 1 lžička soli
  • 60 g mouka

Jak budeme postupovat:

1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte růžičky brokolice, které vařte několik minut na mírném ohni a po uvaření přendejte do mísy.

Rychlý zeleninový kastrol zapečený se sýrem
Zdroj: Gemüserezepte

2. Zelenina: Očištěné a umyté kolečka brambor rozložte do zapékací mísy. Pak vsypte nakrájenou mrkev, červenou sladkou papriku a rajčata. Dále rozprostřete jemně nakrájenou červenou cibuli, nasekanou petrželku, rozložte uvařené růžičky brokolice a nakonec pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí a černým mletým pepřem – jemně promíchejte.

Rychlý zeleninový kastrol zapečený se sýrem
Zdroj: Gemüserezepte
Rychlý zeleninový kastrol zapečený se sýrem
Zdroj: Gemüserezepte
Rychlý zeleninový kastrol zapečený se sýrem
Zdroj: Gemüserezepte
Rychlý zeleninový kastrol zapečený se sýrem
Zdroj: Gemüserezepte

3. Směs na polití: Do misky rozklepněte vejce, přidejte zakysanou smetanu, mléko a dochuťte solí – vyšlehejte a na závěr nasypte mouku – pořádně promíchejte.

Rychlý zeleninový kastrol zapečený se sýrem
Zdroj: Gemüserezepte

4. Výslednou směsí polijte ingredience v zapékací míse a hrubě posypte strouhaným sýrem mozzarella.

5. Pečte v předehřáté troubě 55 minut při 180 °C.

Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.

Pochutnejte si na dnešním receptu na zapékanou zeleninu se zakysanou smetanou a mozzarellou
Zdroj: Gemüserezepte

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: