Přinášíme vám recept na lahodnou vepřovou sekanou na cibulce, která je připravena rychle a snadno. Tato chutná pochoutka bude skvělou volbou pro vaši rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli. Užijte si její bohatou chuť a jednoduchost přípravy!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 1 kg vepřové mleté maso
- 4 starší rohlíky
- 250 ml mléko
- 20 g čerstvá pažitka
- 200 g sýr gouda
- 3 vejce
- černé mleté koření – podle chuti
- 1 lžíce soli
- 1/2 lžičky mletý muškátový oříšek
- strouhanka – podle potřeby
Ostatní:
- 1 cibule
- 2 bobkové listy + 4 kuličky nového koření
- mletý kmín – podle chuti
- 100 ml voda
Omáčka:
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce mouky
- 250 ml voda nebo vývar
- citronová šťáva – podle chuti
- sůl – podle chuti
Příloha:
- smažené brambory/nebo podle vlastního výběru
Na zdobení a posypání:
- čerstvě nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Směs mletého masa: Do mísy vložte nakrájené starší rohlíky a zalijte je mlékem – ručně rozmačkejte. Pak přidejte čerstvě nasekanou pažitku, strouhaný sýr gouda a rozklepněte vejce. Dochuťte černým mletým pepřem, solí a vložte vepřové mleté maso, pak ještě posypte muškátovým oříškem a nakonec přidejte strouhanku. Vypracujte směs mletého masa, z kterého vytvarujte 2 bochánky.
2. Do pánve si vsypejte jemně nakrájenou cibulí, poté položte bochánky, do kterých prstem udělejte jemné drážky, poté přidejte bobkové listy a kuličky nového koření. Nakonec posypejte mletým kmínem a podlijte vodou.
3. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 180 °C. Na konci pečení zvyšte teplotu na 200 °C s horkým vzduchem, pak po upečení vyndejte a přendejte na talíř.
4. Omáčka: Do stejné pánve s cibulí nalijte olej – promíchejte a smažte na mírném ohni. Pak přisypte mouku a nalijte vodu nebo vývar. Během vaření míchejte a dochuťte citronovou šťávou a solí. Vařte 10 minut a po uvaření propasírujte přes síto do hrnce a získáte jemnou omáčku.
5. Na závěr posypejte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!