Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce – skvělá lahůdka

Přinášíme vám recept na lahodnou vepřovou sekanou na cibulce, která je připravena rychle a snadno. Tato chutná pochoutka bude skvělou volbou pro vaši rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli. Užijte si její bohatou chuť a jednoduchost přípravy!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty

Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce

Co budeme potřebovat:

Směs mletého masa:

  • 1 kg vepřové mleté maso
  • 4 starší rohlíky
  • 250 ml mléko
  • 20 g čerstvá pažitka
  • 200 g sýr gouda
  • 3 vejce
  • černé mleté koření – podle chuti
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky mletý muškátový oříšek
  • strouhanka – podle potřeby

Ostatní:

  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy + 4 kuličky nového koření
  • mletý kmín – podle chuti
  • 100 ml voda

Omáčka:

  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce mouky
  • 250 ml voda nebo vývar
  • citronová šťáva – podle chuti
  • sůl – podle chuti

Příloha:

  • smažené brambory/nebo podle vlastního výběru

Na zdobení a posypání:

  • čerstvě nasekaná petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Směs mletého masa: Do mísy vložte nakrájené starší rohlíky a zalijte je mlékem – ručně rozmačkejte. Pak přidejte čerstvě nasekanou pažitku, strouhaný sýr gouda a rozklepněte vejce. Dochuťte černým mletým pepřem, solí a vložte vepřové mleté maso, pak ještě posypte muškátovým oříškem a nakonec přidejte strouhanku. Vypracujte směs mletého masa, z kterého vytvarujte 2 bochánky.

Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty
Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty
Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty
Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty
Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty
Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty

2. Do pánve si vsypejte jemně nakrájenou cibulí, poté položte bochánky, do kterých prstem udělejte jemné drážky, poté přidejte bobkové listy a kuličky nového koření. Nakonec posypejte mletým kmínem a podlijte vodou.

Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty
Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty

3. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 180 °C. Na konci pečení zvyšte teplotu na 200 °C s horkým vzduchem, pak po upečení vyndejte a přendejte na talíř.

Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty

4. Omáčka: Do stejné pánve s cibulí nalijte olej – promíchejte a smažte na mírném ohni. Pak přisypte mouku a nalijte vodu nebo vývar. Během vaření míchejte a dochuťte citronovou šťávou a solí. Vařte 10 minut a po uvaření propasírujte přes síto do hrnce a získáte jemnou omáčku.

Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty
Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty

5. Na závěr posypejte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte hlavně s láskou a velkou chutí.

Vepřová sekaná z mletého masa na cibulce - skvělá lahůdka
Zdroj: Recepty bez brepty

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: