Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem – Jednoduchá a rychlá příprava!

Hledáte nějaký rychlý a přitom lahodný recept na koláč k odpolednímu kafíčku nebo k čaji? Pokud ano, pak jste na správném místě! Dnes si ukážeme jak si jednoduše a rychle připravit jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem, zvládne to úplně každý i začátečník v kuchyni. Neváhejte a pusťte se do přípravy a pečení!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: The hungry little bear

Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem

Co budeme potřebovat:

Základ:

  • 150 g ovesné vločky
  • 200 g jablíčka + 20 ml vody
  • 1 vejce

Náplň:

  • 800 g jablíčka + voda (na zalití)
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce medu
  • mražené vypeckované třešně nebo jiné bobulovité ovoce – podle chuti

Ostatní:

  • máslo – na vymazání formy na pečení

Jak budeme postupovat:

1. Základ: Do mísy dejte pomleté ovesné vločky a do mixéru například od nutribulletu si vložte 200 g nakrájené jablka na kostky a zalijte vodu – rozmixujte na jablečné pyré.

Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: The hungry little bear
Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: The hungry little bear

2. Následně jablečné pyré přelijte do mísy s ovesnými vločkami a rozklepněte vejce – dobře promíchejte a nechte chvíli odstát.

Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: The hungry little bear

3. Náplň: Do pánve na sporáku vsypte 800 g nakrájená jablka na kostky, promíchejte a přilijte vodu – vařte na mírném ohni do měkka. Po uvaření je přendejte do mísy, dochuťte skořicí a medem.

Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: The hungry little bear
Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: The hungry little bear

4. Vymažte si celou formu na pečení máslem a rozložte do ní po celé ploše ovesný základ, poté rozprostřete jablečnou náplň a naaranžujte vypeckované mražené třešně nebo jiné bobulovité ovoce (podle chuti).

Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: The hungry little bear

5. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 180 °C – podle potřeby.

Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem po upečení podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.

Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: The hungry little bear

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: