Hledáte nějaký rychlý a přitom lahodný recept na koláč k odpolednímu kafíčku nebo k čaji? Pokud ano, pak jste na správném místě! Dnes si ukážeme jak si jednoduše a rychle připravit jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem, zvládne to úplně každý i začátečník v kuchyni. Neváhejte a pusťte se do přípravy a pečení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 150 g ovesné vločky
- 200 g jablíčka + 20 ml vody
- 1 vejce
Náplň:
- 800 g jablíčka + voda (na zalití)
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce medu
- mražené vypeckované třešně nebo jiné bobulovité ovoce – podle chuti
Ostatní:
- máslo – na vymazání formy na pečení
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do mísy dejte pomleté ovesné vločky a do mixéru například od nutribulletu si vložte 200 g nakrájené jablka na kostky a zalijte vodu – rozmixujte na jablečné pyré.
2. Následně jablečné pyré přelijte do mísy s ovesnými vločkami a rozklepněte vejce – dobře promíchejte a nechte chvíli odstát.
3. Náplň: Do pánve na sporáku vsypte 800 g nakrájená jablka na kostky, promíchejte a přilijte vodu – vařte na mírném ohni do měkka. Po uvaření je přendejte do mísy, dochuťte skořicí a medem.
4. Vymažte si celou formu na pečení máslem a rozložte do ní po celé ploše ovesný základ, poté rozprostřete jablečnou náplň a naaranžujte vypeckované mražené třešně nebo jiné bobulovité ovoce (podle chuti).
5. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 180 °C – podle potřeby.
Jablíčkovo-třešňový koláč z ovesných vloček se skořicí a medem po upečení podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!