Stačí Vám mleté maso a brambory, které jen navrstvíte do zapékací mísy

Opravdu skvělá horká pochoutka pro celou rodinu! Navíc Vám stačí jen mleté maso a brambory. Tento masový nákyp můžete připravit k obědu nebo večeři. Je chutný a sytý. Vaří se 25-30 minut a zbytek můžete nechat na troubě. Připravme ji společně!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 200 g mletého masa
  • 500 g brambor
  • 75 g rýže
  • jedna mrkev
  • jedna cibule
  • 450 ml vody
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2-3 polévkové lžíce smetany
  • 150 g sýra
  • 1 lžička soli (nebo podle chuti)
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • 2-3 stroužky česneku
  • 3-4 lžíce oleje

Jak budeme postupovat:

1. Připravte složení masa: Rýži omyjte. Vložte ji do cedníku a počkejte, až z ní odteče voda.

2. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte na velkém struhadle. Smažte je na 3-4 lžících oleje na mírném ohni do měkka. Nechte vychladnout.

3. Mleté maso vložte do hluboké mísy. Přidejte opranou rýži, osmaženou zeleninu, česnek prolisovaný lisem na česnek a ½ lžičky soli (nebo podle chuti). Velmi dobře promíchejte.

Zdroj: retete-usoare.eu

4. Ze vzniklé směsi vytvarujte kuličky (na jednu kuličku asi 1 polévková lžíce směsi). Vložte je do hlubokého podnosu.

Zdroj: retete-usoare.eu

5. Nakrájejte brambory na tenká kolečka.

6. Kolečka brambor položte kolmo mezi masové kuličky.

7. Pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Zdroj: retete-usoare.eu

8. Připravte omáčku: Smíchejte zakysanou smetanu, rajčatový protlak, ½ lžičky soli (nebo podle chuti), mletý černý pepř podle chuti a vodu.

  • Vyjměte pánev z trouby a nalijte do ní omáčku.

10. Pečte dalších 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

11. Sýr nastrouhejte na velkém struhadle. Posypte jím povrch a pečte dalších 15 minut při 180 °C.

Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť.