Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte své mlsné jazýčky. Tento recept na dietní ovesný třešňový koláč bez mouky, másla a cukru, je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Sladkou tečku v podobě chutného koláče ocení všichni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dietní ovesný třešňový koláč bez mouky, másla a cukru
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce + špetka soli
- 250 ml mléko
- 150 g mleté ovesné vločky
- sladidlo – podle chuti
- 1/2 lžičky prášek do pečiva
- vanilkový extrakt – podle chuti
- 220-250 g vypeckované třešně
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a přidejte špetku soli – vyšlehejte do jemné směsi. Pak nalijte mléko a nasypte mleté ovesné vločky. Dochuťte sladidlem podle chuti, přisypte prášek do pečiva a přilijte vanilkový extrakt – pořádně promíchejte a získáte tekuté těsto.
2. Těsto nalijte do skleněného pekáče o rozměru 18 x 18 cm.
3. Následně do těsta pokládejte vypeckované třešně a pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 180 °C do zhnědnutí.
4. Po upečení ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!