Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na bramborovo-sýrové koule obalené v zeleninové směsi v rajčatové omáčce. Příprava jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, na kterém si velice pochutnáte. Díky přiloženému video receptu a video návodu to zvládnete na jedničku!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Bramborovo-sýrové koule obalené v zeleninové směsi v rajčatové omáčce
Co budeme potřebovat:
Směs těsta:
- 3 kuřecí prsa (900 g)
- 1 cibule
- čerstvá petrželky – podle chuti
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 3 stroužky česneku
- černý mletý pepř – podle chuti
- červený mletý pepř – podle chuti
- sušený kmín – podle chuti
- sušená máta – podle chuti
- sůl – podle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
Náplň:
- 4 brambory
- strouhaný sýr čedar
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušená máta – podle chuti
Omáčka:
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 1 sklenice vody – (200 ml)
Na posypání:
- strouhaný čedar – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce dejte nakrájené brambory na kousky a zalijte je vodou – vařte na mírném ohni do změknutí. Kuřecí prsa nakrájejte nahrubo.

2. Směs těsta: Do mixéru vložte nakrájenou cibuli nahrubo, čerstvě nasekanou petrželku, nakrájenou zelenou, červenou papriku a česnek. Rozmixujte najemno a přendejte do mísy.

3. Do stejného mixéru vložte kousky kuřecích prs a rozmixujte je také najemno a vmíchejte k nim rozmixovanou zeleninu – společně rozmixujte a přendejte do mísy. Dochuťte černým mletým pepřem, červeným mletým pepřem, sušeným kmínem, sušenou mátou, solí a pokapejte olivovým olejem – dobře promíchejte a uložte na 30 minut do lednice.

4. Náplň: Do mísy vložte uvařené brambory, které rozmačkejte, poté k nim přidejte strouhaný sýr čedar a dochuťte solí, černým mletým pepřem a sušenou mátou – pořádně promíchejte. Pokapejte si ruce trochou oleje a vytvarujte ze směsi kuličky.


5. Ze směsi těsta odstraňte fólii, také vytvarujte kuličky, které roztáhnete do středu sáčku pokapaného olejem a položte na olej bramborovou kuličku. Spojte konce sáčku a vložte je do malé misky. Položte je do zapékací mísy.

6. Omáčka: Do misky dejte rajčatový protlak a zalijte vodou – promíchejte a omáčkou polijte kuličky v míse.

7. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 220 °C dokřupava a dozlatova.
8. Po 40 minutách vyndejte mísu z trouby a posypte koule strouhaným čedarem – čím více sýra, tím lépe.
9. Pečte dalších 15 minut při 220 °C, dokud se sýr nerozteče.
Bramborovo-sýrové koule obalené v masovo-zeleninové směsi v rajčatové omáčce podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením. Také si k nim můžete zvolit oblíbenou přílohou, kterou máte rádi.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!