Bramborovo-sýrové koule obalené v masovo-zeleninové směsi v rajčatové omáčce

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na bramborovo-sýrové koule obalené v zeleninové směsi v rajčatové omáčce. Příprava jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, na kterém si velice pochutnáte. Díky přiloženému video receptu a video návodu to zvládnete na jedničku!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Bramborovo-sýrové koule obalené v masovo-zeleninové směsi v rajčatové omáčce
Zdroj: Enfes Yemek Tarifleri

Bramborovo-sýrové koule obalené v zeleninové směsi v rajčatové omáčce

Co budeme potřebovat:

Směs těsta:

  • 3 kuřecí prsa (900 g)
  • 1 cibule
  • čerstvá petrželky – podle chuti
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 3 stroužky česneku
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • červený mletý pepř – podle chuti
  • sušený kmín – podle chuti
  • sušená máta – podle chuti
  • sůl – podle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje

Náplň:

  • 4 brambory
  • strouhaný sýr čedar
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • sušená máta – podle chuti

Omáčka:

  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 sklenice vody – (200 ml)

Na posypání:

  • strouhaný čedar – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Do hrnce dejte nakrájené brambory na kousky a zalijte je vodou – vařte na mírném ohni do změknutí. Kuřecí prsa nakrájejte nahrubo.

Bramborovo-sýrové koule obalené v masovo-zeleninové směsi v rajčatové omáčce
Zdroj: Enfes Yemek Tarifleri

2. Směs těsta: Do mixéru vložte nakrájenou cibuli nahrubo, čerstvě nasekanou petrželku, nakrájenou zelenou, červenou papriku a česnek. Rozmixujte najemno a přendejte do mísy.

Bramborovo-sýrové koule obalené v masovo-zeleninové směsi v rajčatové omáčce
Zdroj: Enfes Yemek Tarifleri

3. Do stejného mixéru vložte kousky kuřecích prs a rozmixujte je také najemno a vmíchejte k nim rozmixovanou zeleninu – společně rozmixujte a přendejte do mísy. Dochuťte černým mletým pepřem, červeným mletým pepřem, sušeným kmínem, sušenou mátou, solí a pokapejte olivovým olejem – dobře promíchejte a uložte na 30 minut do lednice.

Bramborovo-sýrové koule obalené v masovo-zeleninové směsi v rajčatové omáčce
Zdroj: Enfes Yemek Tarifleri

4. Náplň: Do mísy vložte uvařené brambory, které rozmačkejte, poté k nim přidejte strouhaný sýr čedar a dochuťte solí, černým mletým pepřem a sušenou mátou – pořádně promíchejte. Pokapejte si ruce trochou oleje a vytvarujte ze směsi kuličky.

Bramborovo-sýrové koule obalené v masovo-zeleninové směsi v rajčatové omáčce
Zdroj: Enfes Yemek Tarifleri
Bramborovo-sýrové koule obalené v masovo-zeleninové směsi v rajčatové omáčce
Zdroj: Enfes Yemek Tarifleri

5. Ze směsi těsta odstraňte fólii, také vytvarujte kuličky, které roztáhnete do středu sáčku pokapaného olejem a položte na olej bramborovou kuličku. Spojte konce sáčku a vložte je do malé misky. Položte je do zapékací mísy.

Bramborovo-sýrové koule obalené v masovo-zeleninové směsi v rajčatové omáčce
Zdroj: Enfes Yemek Tarifleri

6. Omáčka: Do misky dejte rajčatový protlak a zalijte vodou – promíchejte a omáčkou polijte kuličky v míse.

Bramborovo-sýrové koule obalené v masovo-zeleninové směsi v rajčatové omáčce
Zdroj: Enfes Yemek Tarifleri

7. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 220 °C dokřupava a dozlatova.

8. Po 40 minutách vyndejte mísu z trouby a posypte koule strouhaným čedarem – čím více sýra, tím lépe.

9. Pečte dalších 15 minut při 220 °C, dokud se sýr nerozteče.

Bramborovo-sýrové koule obalené v masovo-zeleninové směsi v rajčatové omáčce podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením. Také si k nim můžete zvolit oblíbenou přílohou, kterou máte rádi.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: