Vítejte v našem receptu na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky! Sledujte krok za krokem, jak připravit tyto lahodné pochoutky přímo z pohodlí vaší kuchyně. Nenechte si ujít tento jednoduchý návod na vytvoření dokonalého francouzského dezertu. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pařížské rohlíčky
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vaječné bílky
- 300 g krystalového cukru
- 300 g vlašských ořechů
Krém:
- 5 vajec střední velikosti
- 180 g krystalového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 500 g másla
Čokoládová poleva:
200 g tmavé čokolády (52 %)
100 g kokosového oleje
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Nasypejte 300 g krystalového cukru a 4 vaječné bílky do hlubší mísy tak, aby se veškerý cukr ponořil do bílků. Dále míchejte občas a sledujte teplotu. Zahřejte bílky na teplotu 72-76 stupňů Celsia.
2. Přelijte do mísy a šlehejte asi 10 minut. Sníh po vyšlehání bude krásně hustý a lesklý.
3. Během šlehání vychladne, takže ihned do něj dvakrát přidejte jemně namleté vlašské ořechy. Míchejte pouze vařečkou.
4. Sníh přeložte do cukrářského sáčku a konec odstřihněte podle toho, jak velké budete dělat rohlíčky. Na plech vyložený papírem na pečení stříkejte rohlíčky. Mokrým prstem je můžete upravit.
5. Pečte při 190 °C asi 5 – 6 minut. Po vypnutí trouby provětrejte dvířka a rohlíčky ještě 10 minut dosušte. Nechte vychladnout a pokračujte přípravou krému.
6. Krém: Přidejte 180 g krystalového cukru do 5 vajec a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vajíčka pasterizujte stejným způsobem jako bílky. Vajíčka zahřejte nad parou na teplotu 72-76 stupňů Celsia.
7. Přelijte do větší mísy a na vysokých otáčkách šlehejte do vychladnutí, trvá to asi 15 minut.
8. Přidejte 3 lžíce kvalitního kakaa a pokračujte ve šlehání. Máslo pokojové teploty nakrájejte na menší kousky a postupně přidejte a šlehejte. Krém by měl vychladnout a zahustit.
9. Náplň dejte do cukrářského sáčku a dejte ozdobnou špičku. Naneste na vychladlé rohlíčky. Rožky s krémem dejte do ledničky ztuhnout.
10. Čokoládová poleva: Do hluboké nádoby nalomte 200 g kvalitní hořké čokolády a přidejte 100 g kokosového oleje nebo jiného rostlinného tuku. V horké lázni nechte roztopit. Polevu nechte vychladnout na 29 stupňů Celsia.
11. Do čokolády ponořte pouze krém a nechte dobře odtéct. Nechte vychladnout a podávejte.
Dobrou chuť!