Konečně jsem našla recept na dokonalou bublaninu: Za pár minut připravená, měkoučká jako bavlnka a chutná božsky

Tato bublanina je jako bavlnka – měkoučká, vzdušná a neskutečně chutná. Ať už s čerstvým ovocem nebo kompotem, je to skvělý dezert pro každou příležitost. Recept je jednoduchý a výsledek je vždy božsky dobrý!

Zdroj: pixabay.com

Co budeme potřebovat:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • ¾ hrnku másla
  • 1 balení kypřicího prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • Špetka soli
  • Vanilkový cukr
  • 1 dcl mléka (lze nahradit vodou)
  • Ovoce (meruňkový kompot, mražené jahody, maliny, borůvky, rebarbora nebo čerstvé ovoce)
  • Rostlinný olej na vymazání plechu
  • Strouhanka nebo kokos na vysypání plechu

Postup přípravy:

1) Příprava sněhu: Ušlehejte bílky se špetkou soli a částí cukru do tuhého sněhu.

2) Příprava základu: V druhé míse vyšlehejte žloutky s vanilkovým cukrem, zbytkem cukru a rozpuštěným máslem.

3) Smíchání těsta: Do směsi žloutků postupně přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a trochu mléka (pouze pokud je to potřeba).

4) Dokončení těsta: Do těsta opatrně přimíchejte ušlehaný sníh, aby těsto zůstalo vzdušné.

5) Pečení: Těsto vylijte na plech vymazaný olejem a vysypaný strouhankou nebo kokosem. Těsto poklaďte ovocem podle výběru. Pečte v předehřáté troubě na 170°C, dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde suchá.

Připravte si dokonalý krémeš z listového těsta

Závěr:

Tato bublanina je dokonalým řešením pro každého, kdo hledá rychlý, snadný a přesto luxusní dezert. Můžete ji přizpůsobit podle sezony a použít libovolné ovoce, které máte po ruce. Vychutnejte si tu nejjemnější a nejchutnější bublaninu, kterou jste kdy měli!