Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou není jen obyčejným dezertem, ale symbolem dokonalého spojení chutí a textur. Připravte se na sladkou lahůdku, která vás okamžitě uchvátí a zanechá vás toužit po dalších soustech.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vrstvený kakaový koláč s krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Jak budeme postupovat:
Těsto:
- 5 vejce
- sladidlo – podle chuti
- 35 kakao bez cukru
Impregnace:
- teplé mléko
Krém:
- 50 g změklé máslo
- 200 g zakysaná smetana
- 10 g kakao bez cukru
Ostatní:
- máslo – na vymazání pergamenu
Na zdobení a posypání:
- rozdrobené těsto
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a přisypte sladidlo (podle chuti). Vyšlehejte do nadýchané pěny a přidejte kakao bez cukru. Pokračujte ve šlehání, dokud směs nezhoustne a těsto je hotové!
2. Následně těsto nalijte na plech vyložený pergamenem a vymazaný máslem.
3. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C. Aby byl koláč šťavnatější, připravte impregnaci z teplého mléka.
4. Krém: Do jiné mísy dejte změklé máslo, přisypte sladidlo (podle chuti), přidejte zakysanou smetanu a kakao bez cukru. Vymíchejte do hladkého krému.
5. Z upečeného těsta odstraňte pergamen a zarovnejte okraje. Poté těsto nakrájejte na 4 stejné díly.
6. Trochu krému naneste a rozetřete na tác a položte 1 díl těsta. Znovu naneste krém a postup opakujte. Nakonec potřete poslední díl těsta, také celý koláč krémem a posypejte rozdrobeným těstem (konce těsta).
7. Kakaový koláč s jemným krémem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!