Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou

Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou není jen obyčejným dezertem, ale symbolem dokonalého spojení chutí a textur. Připravte se na sladkou lahůdku, která vás okamžitě uchvátí a zanechá vás toužit po dalších soustech.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Zdroj: Domáca kuchyňa

Vrstvený kakaový koláč s krémem ze zakysané smetany a drobenkou


Jak budeme postupovat:

Těsto:

  • 5 vejce
  • sladidlo – podle chuti
  • 35 kakao bez cukru

Impregnace:

  • teplé mléko

Krém:

  • 50 g změklé máslo
  • 200 g zakysaná smetana
  • 10 g kakao bez cukru

Ostatní:

  • máslo – na vymazání pergamenu

Na zdobení a posypání:

  • rozdrobené těsto

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a přisypte sladidlo (podle chuti). Vyšlehejte do nadýchané pěny a přidejte kakao bez cukru. Pokračujte ve šlehání, dokud směs nezhoustne a těsto je hotové!

Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Zdroj: Domáca kuchyňa

2. Následně těsto nalijte na plech vyložený pergamenem a vymazaný máslem.

Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Zdroj: Domáca kuchyňa

3. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C. Aby byl koláč šťavnatější, připravte impregnaci z teplého mléka.

4. Krém: Do jiné mísy dejte změklé máslo, přisypte sladidlo (podle chuti), přidejte zakysanou smetanu a kakao bez cukru. Vymíchejte do hladkého krému.

Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Zdroj: Domáca kuchyňa
Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Zdroj: Domáca kuchyňa

5. Z upečeného těsta odstraňte pergamen a zarovnejte okraje. Poté těsto nakrájejte na 4 stejné díly.

Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Zdroj: Domáca kuchyňa

6. Trochu krému naneste a rozetřete na tác a položte 1 díl těsta. Znovu naneste krém a postup opakujte. Nakonec potřete poslední díl těsta, také celý koláč krémem a posypejte rozdrobeným těstem (konce těsta).

Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Zdroj: Domáca kuchyňa
Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Zdroj: Domáca kuchyňa
Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Zdroj: Domáca kuchyňa

7. Kakaový koláč s jemným krémem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Zdroj: Domáca kuchyňa
Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Zdroj: Domáca kuchyňa
Vrstvený kakaový koláč s jemným krémem ze zakysané smetany a drobenkou
Zdroj: Domáca kuchyňa

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: