Velikonoční plněná vajíčka

Velikonoční plněná vajíčka jsou klasickým jarním pochoutkou, který nesmí chybět na žádném velikonočním stole. Tyto malé delikatesy kombinují jednoduchost přípravy s vynikajícím chutným výsledkem. Plněná vajíčka se dají připravit s různými náplněmi, ale klasická kombinace žloutků, hořčice a másla je vždy jistou sázkou na spokojenost. Přidání pažitky nejen zvýrazní chuť, ale i dekorativně doplní celkový vzhled. Tento recept vám ukáže, jak připravit tyto oblíbené velikonoční pochoutky krok za krokem.

Zdroj: Stáninka Komárková

Co budeme potřebovat:

  • Tvrdě uvařená vajíčka (počet podle počtu hostů)
  • Hořčice (podle chuti, může být ostrá nebo mírná)
  • Měkké máslo (množství podle počtu vajíček)
  • Pažitka pro dekoraci
  • Sůl a pepř podle chuti

Jak budeme postupovat:

1) Vajíčka nejprve pečlivě uvařte natvrdo. Nechte je vychladnout a poté oloupejte. Chladná vajíčka se lépe loupají.

2) Každé vajíčko rozkrojte napůl a opatrně vyjměte žloutek. Snažte se bílky nepoškodit, protože do nich budete náplň vracet.

3) Žloutky vložte do misky a pomocí vidličky je rozmačkejte. Přidejte máslo, hořčici, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte nebo vyšlehejte elektrickým šlehačem, dokud nevznikne hladká, krémová pěna.

4) Tuto pěnu přeneste do cukrářského sáčku s trubičkou (můžete použít i plastový sáček, ze kterého odstřihnete roh).

5) Nastříkejte pěnu zpět do polovin vajíčkových bílků. Buďte štědří, aby vajíčka vypadala atraktivně a byla bohatě plněná.

6) Na závěr každé vajíčko ozdobte nasekanou pažitkou pro zvýraznění chuti a jako dekoraci.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Velikonoční plněná vajíčka jsou nejen skvělou ukázkou tradiční velikonoční kuchyně, ale také dokonalým způsobem, jak přivítat jaro. Jsou ideálním doplňkem velikonočního brunchu nebo jako součást svátečního oběda. Díky jejich jednoduchosti a variabilitě můžete experimentovat s různými přísadami, aby každý našel svou oblíbenou chutě. Užijte si přípravu i pochutnávání na těchto malých jarních dárcích.