Představte si jemnost, šťavnatost a bohatou chuť, která se spojuje v jedinečném pokrmu. Pečené vepřové plátky z karé s omáčkou z dijonské hořčice představují kombinaci tradice a chuťového zážitku. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené vepřové plátky z karé s omáčkou z dijonské hořčice
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 7 plátků vepřového karé
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
- 2 cibule
Omáčka:
- 50 ml vývar
- 250 ml smetana ke šlehání
- 2 lžíce dijonská hořčice
- tymián – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Připravte plátky vepřového karé, které přikryjte fólií a pak z jedné strany vyklepejte a z obou stran posypte solí a černým mletým pepřem.
2. Následně kolem plátků masa udělejte několik jemných řezu, aby maso zůstalo pěkně rovné, aby se nezkroutilo – nechte chvíli stranou.
3. Do pánve s rozehřátým olejem dejte jemně nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni dozlatova. Pak k ní přidejte do pánve okořeněné plátky masa – smažte z obou stran do hněda a po smažení přendejte maso s cibulí do zapékací mísy.
4. Omáčka: Do misky dejte smetanu ke šlehání, přidejte dijonskou hořčici, pak dochuťte tymiánem a černým mletým pepřem – dobře promíchejte.
5. Do pánve nalijte vývar a přidejte připravenou směs. Pořádně promíchejte a nalijte na maso s cibulí v zapékací míse.
6. Mísu přiklopte víkem a pečte v předehřáté troubě 40 minut při 200 °C .
7. Zapečené vepřové plátky v dijonské omáčce s cibulí podávejte s bramborovou kaši a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!