Představte si jednoduchost a lahodnost spojené v jednom pokrmu, který rozhýbe vaše chuťové buňky. Měkoučká vepřová panenka na česneku a bílém víně s lahodnou mrkvovou omáčkou představuje dokonalou kombinaci chutí, které zaručeně potěší každého gurmána. Připravte se na neodolatelnou chuťovou explozi, která vás zavede do světa skvělého jídla.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka na česneku a bílém víně v mrkvové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 700 g vepřové panenky
- 1 mrkev
- 3 stroužky česneku
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 3 cibule
- 1 bobkový list
- 250 ml vývaru (hovězí, kuřecí nebo zeleninový)
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve nakrájejte vepřovou panenku na medailonky.
2. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a osmahněte medailonky z obou stran. Osolte, opepřete a odložte na talíř.
3. Na stejnou pánev přilijte další lžíci oleje a přidejte česnek a cibuli. Orestujte je, dokud nezměknou.
4. Přidejte mrkev a trochu soli. Míchejte, dokud zelenina nezměkne.
5. Přidejte bobkový list a víno. Nechte alkohol odpařit.
6. Přidejte 250 ml vývaru a vařte pod pokličkou asi 10 minut.
7. Uvařenou zeleninu rozmixujte mixérem a vraťte zpět na oheň, kde ji ještě podle potřeby dochuťte solí.
8. Medailonky vložte do omáčky a vařte dalších 10 minut.
9. Hotovou panenku s mrkvovou omáčkou podávejte se svou oblíbenou přílohou.
Dobrou chuť!