Skvělý domácí čistič na matrace, který odstraní všechny druhy skvrn

Čistota matrace je základem pro zdravý spánek, ale co dělat, když se na ní objeví skvrny od tělesných tekutin, které jsou často výzvou nejen v domácnostech s malými dětmi? Nemusíte hned sahat po drahých a chemicky agresivních čisticích prostředcích. Existují efektivní, přírodní a cenově dostupné metody, jak vaši matraci vrátit do původního stavu, a my vám nyní ukážeme, jak na to!

Zdroj: istock.com

Povrchové Čištění Matrace

Pro začátek a při menších skvrnách vyzkoušejte jednoduchou směs pracího prostředku a teplé vody. Ideální konzistence této směsi by měla připomínat zubní pastu. Aplikujte ji přímo na znečištěné místo, nechte působit 15 až 30 minut, a pak důkladně setřete vlhkým hadříkem. Tuto metodu doporučujeme dokončit důkladným vysušením postižené oblasti fénem.

Hloubkové Čištění pro Svěží Vůni

Chcete-li své matraci dopřát opravdu důkladnou očistu, posypte ji jedlou sodou smíchanou s několika kapkami vašeho oblíbeného éterického oleje. Nechte působit asi dvě hodiny, poté vše důkladně vysajte. Tato metoda nejenže odstraní nečistoty, ale jedlá soda zároveň perfektně absorbuje veškeré pachy.

Zdroj: istock.com

Odstranění Skvrn od Tělesných Tekutin

Pokud jde o skvrny od tělesných tekutin, jako je moč, osvědčí se roztok vody a bílého octa v poměru 1:1. Tento roztok nastříkejte na postiženou oblast, posypte jedlou sodou a nechte působit nejméně osm hodin. Následně vše pečlivě vysajte a očistěte teplou vodou. Tento postup můžete opakovat, dokud není skvrna úplně odstraněna.

Boj se Skvrnami od Krve

Skvrny od krve jsou zvláště tvrdohlavé. Začněte otíráním skvrny hadříkem navlhčeným ve studené vodě. Poté aplikujte směs jedlé sody a vody, nebo zkuste citronovou šťávu či peroxid vodíku a nechte působit přibližně půl hodiny. Jedlá soda, citronová šťáva i peroxid vodíku mají vynikající bělící a čistící vlastnosti, které pomohou skvrnu rozpustit.

Trápí Vás plíseň v koupelně? Vyrobte si jednoduše tento skvělý čistič jen ze 2 surovin

Závěrem

Čištění matrace nemusí být noční můra ani finančně nákladný úkol. Pomocí těchto jednoduchých, ale účinných metod můžete dosáhnout skvělých výsledků a udržet vaši matraci v čistotě a svěžesti. Takže příště, když se setkáte se skvrnou na matraci, nezapomeňte, že máte k dispozici spolehlivé a šetrné řešení přímo ve vaší domácnosti. Vyzkoušejte tyto tipy a udržujte svou matraci čistou a příjemnou pro kvalitní odpočinek každou noc.