Jednoduchý pečený květák s parmazánem – rychlá chuťovka k televizi

Užívání si televize bývá ještě příjemnější s malou dobrotou, kterou si můžete rychle připravit. Jednoduchý pečený květák s parmazánem je ideální rychlou chuťovkou, která osloví vaše chuťové buňky a dodá vám potřebnou energii k sledování oblíbených pořadů. Připravte se na jednoduchost a výbornost spojenou v jednom jídle!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jednoduchý pečený květák s parmazánem - rychlá chuťovka k televizi
Zdroj: KAZAN

Pečený květák s parmazánem

Co budeme potřebovat:

  • 1 květák
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 1-2 lžičky červená uzená paprika
  • 3-4 lžíce olivový olej
  • 50 g parmazán

Na zdobení a posypání:

  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy vložte růžičky květáku a dochuťte je solí, černým mletým pepřem a uzenou červenou paprikou – přetřepejte, aby se koření vstřebalo. Poté květák polijte olivovým olejem a posypte strouhaným parmazánem – promíchejte lžící.

Jednoduchý pečený květák s parmazánem - rychlá chuťovka k televizi
Zdroj: KAZAN
Jednoduchý pečený květák s parmazánem - rychlá chuťovka k televizi
Zdroj: KAZAN
Jednoduchý pečený květák s parmazánem - rychlá chuťovka k televizi
Zdroj: KAZAN
Jednoduchý pečený květák s parmazánem - rychlá chuťovka k televizi
Zdroj: KAZAN

2. Následně rozprostřete na plech vyložený pergamenem a pečte v předehřáté troubě 25 minut při 200 °C.

Jednoduchý pečený květák s parmazánem - rychlá chuťovka k televizi
Zdroj: KAZAN

3. Po upečeni posypte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte s láskou a velkou chutí. Také ho můžete podávat aj s oblíbeným dresinkem nebo přílohou.

Jednoduchý pečený květák s parmazánem - rychlá chuťovka k televizi
Zdroj: KAZAN

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: