Užívání si televize bývá ještě příjemnější s malou dobrotou, kterou si můžete rychle připravit. Jednoduchý pečený květák s parmazánem je ideální rychlou chuťovkou, která osloví vaše chuťové buňky a dodá vám potřebnou energii k sledování oblíbených pořadů. Připravte se na jednoduchost a výbornost spojenou v jednom jídle!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečený květák s parmazánem
Co budeme potřebovat:
- 1 květák
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1-2 lžičky červená uzená paprika
- 3-4 lžíce olivový olej
- 50 g parmazán
Na zdobení a posypání:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy vložte růžičky květáku a dochuťte je solí, černým mletým pepřem a uzenou červenou paprikou – přetřepejte, aby se koření vstřebalo. Poté květák polijte olivovým olejem a posypte strouhaným parmazánem – promíchejte lžící.
2. Následně rozprostřete na plech vyložený pergamenem a pečte v předehřáté troubě 25 minut při 200 °C.
3. Po upečeni posypte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte s láskou a velkou chutí. Také ho můžete podávat aj s oblíbeným dresinkem nebo přílohou.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!