Vláčný krémový čokoládový dezert s malinovým krémem je dokonalou volbou pro všechny milovníky sladkého. Ideální pro speciální příležitosti nebo prostě jako způsob, jak si zpříjemnit den.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémový čokoládový dezert s malinovým krémem
Co budeme potřebovat:
Příprava 2 ks těsta:
- 4 + 4 vaječné bílky
- 60 g + 60 g cukru
- 30 g + 30 g mouky
- 1/2 + 1/2 prášek do pečiva
- 15 g + 15 g kakaový prášek
- 25 g + 25 g mleté vlašské ořechy
Malinový krém:
- 500 g čerstvé/mražené maliny
- 100 g cukru
- 100 ml vody
- 40 g mouky + 100 ml vody
Čokoládový krém:
- 400 ml mléka
- 8 žloutků
- 110 g cukru
- 20 g kakaový prášek
- 60 g mouky
- 100 ml mléka
- 200 g čokoláda na vaření
- 150 g margarín/máslo (pokojové teploty)
Poleva:
- 150 g čokoláda na vaření
- 150 ml smetana ke šlehání
Na zdobení:
- čerstvé maliny
- lísteček máty
Jak budeme postupovat:
1. Příprava 2 ks těsta: Do velké mísy nalijte vaječné bílky – šlehejte a během šlehání postupně přisypávejte cukr – šlehejte do tuhého sněhu.
2. Následně do mísy s vyšlehaným sněhem nasypte smíchané suché přísady: mouku, prášek do pečiva a kakaový prášek a vmíchejte mleté vlašské ořechy – promíchejte metličkou.
3. Výsledné těsto rozetřete a pěkné uhlaďte na papír do formy o rozměru 20 x 31 cm.
4. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C a po upečení nechte vychladnout. Stejným způsobem připravte druhé těsto.
5. Malinový krém: Do hrnce na sporáku nasypte čerstvé/mražené maliny, cukr a nalijte vodu. Vařte na mírném ohni a během vaření přilévejte mouku smíchanou s vodou. Vařte do zhoustnutí a po uvaření malinový krém naneste a pěkně rozetřete na obě vychladlé těsta – nechte vychladnout.
6. Čokoládový krém: Do mísy dejte žloutky a přisypte cukr. Šlehejte do pěny. Pak přidejte kakaový prášek, mouku a přilijte mléko – vyšlehejte do jemné směsi krému.
7. Do hrnce na sporáku nalijte 400 ml mléka a vařte na mírném ohni. Přiveďte k varu, poté odstavte ze sporáku a postupně vmíchejte připravenou směs – vyšlehejte. Potom znovu postavte hrnec na sporák, dále šlehejte. Poté znovu odstavte ze sporáku a přidejte čokoládové lupínky – vyšlehejte do čokoládového krému.
8. Získaný čokoládový krém přelijte do misky a přikryjte fólií. Nechte vychladnout a po vychladnutí odstraňte fólii. Znovu vyšlehejte a pak přidejte margarín/máslo pokojové teploty.
9. Na tác položte první díl upečeného vychladlého těsta s malinovým krémem a kolem ní obruč/kroužek, pak namažte a pěkně rozetřete 1/2 čokoládového krému. Přikryjte druhým dílem upečeného vychladlého těsta s malinovým krémem a naneste druhou 1/2 čokoládového krému.
10. Poleva: Do malé misky nasypte čokoládové lupínky a zalijte smetanou ke šlehání – promíchejte a rozpusťte v mikrovlnce nebo na páře. Získanou polevou polijte povrch dezertu – protřepejte a uložte do lednice na ztuhnutí.
11. Po ztuhnutí dezertu oddeľte obruč/kroužek od dezertu, nakrájejte na kostky a ozdobte čerstvou malinou a podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!