Slzy anděla – úžasný a chutný dezert se snadnou přípravou

V dnešním článku Vám přinášíme skvělý recept na slzy anděla. Takže si můžete připravit tento recept, pokud máte chuť na sladkou pochoutku a chcete si užít radost z pečení a dobrého jídla.

slzy anděla – úžasný a chutný dezert se snadnou přípravou
Zdroj: Blanka Kozáková

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 300g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 150g másla
  • 100g cukru (můžete použít steviu nebo jiný sladidlo)
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce mléka

Na náplň:

  • 2 tvarohy
  • 1 velký bílý jogurt
  • 3dcl mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 žloutky
  • 1dcl oleje
  • 100g cukru (opět můžete použít stevii nebo jiné sladidlo)

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si připravte všechny suroviny a nechte je zhruba při pokojové teplotě.

2) V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a cukrem (nebo steviou).

3) Přidejte vejce a nakrájené máslo a hněťte těsto rukama, dokud nevznikne hladká, jemná hmota.

4) Pokud se těsto zdá suché, přidejte 2 lžíce mléka a hněťte dál, dokud nevznikne hladká a pevná hmota.

5) Těsto rozválejte na plech s pečicím papírem.

6) Tvarohy rozmixujte s jogurtem, mlékem a pudinkovým práškem v mixéru.

7) V jiné míse smíchejte žloutky s olejem a cukrem (nebo steviou) a vlijte do mixéru.

8) Vše důkladně rozmixujte, dokud nevznikne hladká a krémová náplň.

9) Vylijte náplň na připravené těsto a pečte cca 30 minut na 180 stupňů podle trouby.

10) Zatímco se koláč peče, připravte si bílkový sníh – bílky ušlehejte se 3 lžícemi cukru a mixujte až do vzniku pevného sněhu.

11) Po 30 minutách pečení vyjměte koláč z trouby a na povrch nanesete bílkový sníh. Vraťte zpět do trouby a pečte, dokud sníh na povrchu nezezlatí.

Přejeme Vám dobrou chuť!