Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu a přátelé? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou
Zdroj: rýchla kuchyňa

Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou

Co budeme potřebovat:

Maso:

  • 800 g vepřová panenka
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • červená mletá paprika – podle chuti
  • rostlinný olej + kostka másla – na smažení
  • 3-4 snítky rozmarýnu (podle chuti)
  • 1 stroužek česneku

Příloha:

  • olivový olej – na smažení
  • 2 cibule
  • 1 červená sladká paprika
  • 1 žlutá sladká paprika
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • hnědý cukr – podle chuti
  • 1 lžička balzamikový ocet
  • čerstvý koriandr – podle chuti
  • 3-4 stroužky česneku

Jak budeme postupovat:

1. Maso: Připravte vepřovou panenku a odstraňte z ní blanky, pak ji nakrájejte na plátky a posypte solí, černým mletým pepřem a červenou sladkou paprikou. Koření jemně vmasírujte rukama, aby se vstřebalo. Potom otočte na druhou stranu a postup s kořením opakujte.

Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou
Zdroj: rýchla kuchyňa
Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou
Zdroj: rýchla kuchyňa

2. Příloha: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem nasypte jemně nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni dozlatova. Poté k ní přidejte na proužky nakrájenou červenou a žlutou sladkou papriku, dochuťte solí, černým mletým pepřem, hnědým cukrem a balzamikovým octem – dobře promíchejte. Pak přidejte koriandr a nakonec nadrobno nakrájené stroužky česneku – pořádně promíchejte.

Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou
Zdroj: rýchla kuchyňa
Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou
Zdroj: rýchla kuchyňa
Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou
Zdroj: rýchla kuchyňa
Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou
Zdroj: rýchla kuchyňa

3. Do pánve s rozehřátým olejem položte nakrájené a okořeněné plátky vepřové panenky a maso smažte z obou stran. Pak přidejte máslo, 1-2 snítky rozmarýnu a dochuťte prolisovaným česnekem – smažte na mírném ohni do zlatohněda. Hotovo!

Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou
Zdroj: rýchla kuchyňa
Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou
Zdroj: rýchla kuchyňa
Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou
Zdroj: rýchla kuchyňa

4. Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávejte se smaženou zeleninou a hlavně s láskou a velkou chutí.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!