Pokud hledáte jednoduché a chutné občerstvení, máme pro vás skvělý recept! Naše křupavé máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem jsou ideální volbou pro každou příležitost. S jejich jemnou texturou a bohatou chutí kmínu zaručeně zaujmou každého, kdo si je ochutná. Připravte se na požitek, který oslní vaše chuťové buňky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Co budeme potřebovat:
Moučné máslo:
- 100 g mouka
- 250 g másla
Těsto:
- 200 g mouka
- 1 žloutek
- 100 ml vody
- 2 lžíce octa
- 1 lžička soli
Ostatní:
- mouka – na vysypání čisté plochy
- 1 vejce – na potření
- sůl + kmín – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Moučné máslo: Nejprve vezměte 250 g másla, které rozprostřete a obalte ho v mouce.
2. Těsto: Do mísy od kuchyňského robotu nasypte mouku, přidejte žloutek, nalijte vodu, přilijte ocet a dochuťte solí. Vypracujte těsto.
3. Čistou plochu vysypte moukou, vyválejte ho a prostřední část těsta nechte hustší. Pak do středu položte kostku moučného másla a obalte ho v těstě – rozválejte a přeložte z obou stran. Uložte na 15 minut do lednice.
4. Potom těsto vyndejte z lednice, vyválejte a přeložte z obou stran. Znovu uložte na 15 minut do lednice. Postup opakujte celkově 3-4 krát.
5. Na závěr těsto vyválejte válečkem do velkého čtverce, pak celé těsto potřete vyšlehaným vejcem, posypte solí a kmínem a pomocí kolečka na pizzu vytvarujte tyčinky, které položte na plech vyložený papírem pěkně vedle sebe.
6. Pečte v předehřáté troubě 10 minut při 230 °C dozlatova a dokřupava (horní a dolní ohřev elektrického sporáku).
7. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a radostí, ale také je můžete podávat s oblíbeným dresinkem, který máte rádi.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!