Křupavé, no jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem – chutné občerstvení

Pokud hledáte jednoduché a chutné občerstvení, máme pro vás skvělý recept! Naše křupavé máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem jsou ideální volbou pro každou příležitost. S jejich jemnou texturou a bohatou chutí kmínu zaručeně zaujmou každého, kdo si je ochutná. Připravte se na požitek, který oslní vaše chuťové buňky!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem

Co budeme potřebovat:

Moučné máslo:

  • 100 g mouka
  • 250 g másla

Těsto:

  • 200 g mouka
  • 1 žloutek
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička soli

Ostatní:

  • mouka – na vysypání čisté plochy
  • 1 vejce – na potření
  • sůl + kmín – na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Moučné máslo: Nejprve vezměte 250 g másla, které rozprostřete a obalte ho v mouce.

2. Těsto: Do mísy od kuchyňského robotu nasypte mouku, přidejte žloutek, nalijte vodu, přilijte ocet a dochuťte solí. Vypracujte těsto.

Křupavé a jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Zdroj: Einfache Rezepte

3. Čistou plochu vysypte moukou, vyválejte ho a prostřední část těsta nechte hustší. Pak do středu položte kostku moučného másla a obalte ho v těstě – rozválejte a přeložte z obou stran. Uložte na 15 minut do lednice.

Křupavé a jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Zdroj: Einfache Rezepte
Křupavé a jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Zdroj: Einfache Rezepte
Křupavé a jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Zdroj: Einfache Rezepte

4. Potom těsto vyndejte z lednice, vyválejte a přeložte z obou stran. Znovu uložte na 15 minut do lednice. Postup opakujte celkově 3-4 krát.

Křupavé a jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Zdroj: Einfache Rezepte
Křupavé a jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Zdroj: Einfache Rezepte

5. Na závěr těsto vyválejte válečkem do velkého čtverce, pak celé těsto potřete vyšlehaným vejcem, posypte solí a kmínem a pomocí kolečka na pizzu vytvarujte tyčinky, které položte na plech vyložený papírem pěkně vedle sebe.

Křupavé a jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Zdroj: Einfache Rezepte
Křupavé a jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Zdroj: Einfache Rezepte
Křupavé a jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Zdroj: Einfache Rezepte
Křupavé a jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Zdroj: Einfache Rezepte

6. Pečte v předehřáté troubě 10 minut při 230 °C dozlatova a dokřupava (horní a dolní ohřev elektrického sporáku).

7. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a radostí, ale také je můžete podávat s oblíbeným dresinkem, který máte rádi.

Křupavé a jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Zdroj: Einfache Rezepte
Křupavé a jemné máslové tyčinky z přeloženého těsta s kmínem
Zdroj: Einfache Rezepte

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: