Tento recept na masovou roládu z vepřového bůčku plněnou aromatickým medvědím česnekem je určen pro ty, kdo touží po bohatých chutích a neodolatelném spojení výrazného masa s unikátní příchutí česneku. Připravte se na jedinečný gastronomický zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Masová roláda z vepřového bůčku plněná medvědím česnekem
Co budeme potřebovat:
- 2 kg vepřového bůčku
- Velká hrst medvědího česneku
- Sůl a pepř
- Olej
Jak budeme postupovat:
1. Do očištěného vepřového bůčku udělejte jemné řezy a osolte a opepřete.




2. Sviňte ho a zabalte do fólie. Nechte v lednici minimálně 2 hodiny, ale ideálně přes noc.



3. Medvědí česnek nasekejte, osolte a přidejte olej.



4. Bůček rozbalte, posypte připraveným medvědím česnekem a znovu sviňte.



5. Maso svažte šňůrkou nebo vložte do síťky.


6. Na pánvi opečte maso na silném ohni ze všech stran.


7. Do trouby dejte pekáček s vodou.

8. Bůček položte na rošt a pečte v troubě předehřáté na 220 °C cca 1 hodinu.

9. Pak snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě cca 1,5 hodiny.

10. Nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.


Hotovo! Dobrou chuť!