Tento recept na masovou roládu z vepřového bůčku plněnou aromatickým medvědím česnekem je určen pro ty, kdo touží po bohatých chutích a neodolatelném spojení výrazného masa s unikátní příchutí česneku. Připravte se na jedinečný gastronomický zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/stiahnut-scaled.jpg)
Masová roláda z vepřového bůčku plněná medvědím česnekem
Co budeme potřebovat:- 2 kg vepřového bůčku
- Velká hrst medvědího česneku
- Sůl a pepř
- Olej
Jak budeme postupovat:
1. Do očištěného vepřového bůčku udělejte jemné řezy a osolte a opepřete.
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_1-20.png)
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_2-19.png)
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_3-15.png)
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_4-13.png)
2. Sviňte ho a zabalte do fólie. Nechte v lednici minimálně 2 hodiny, ale ideálně přes noc.
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_5-13.png)
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_6-11.png)
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_7-11.png)
3. Medvědí česnek nasekejte, osolte a přidejte olej.
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_8-11.png)
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_9-10.png)
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_10-10.png)
4. Bůček rozbalte, posypte připraveným medvědím česnekem a znovu sviňte.
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_11-10.png)
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_12-8.png)
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_13-8.png)
5. Maso svažte šňůrkou nebo vložte do síťky.
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_14-7.png)
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_15-7.png)
6. Na pánvi opečte maso na silném ohni ze všech stran.
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_16-7.png)
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_17-6.png)
7. Do trouby dejte pekáček s vodou.
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_18-5.png)
8. Bůček položte na rošt a pečte v troubě předehřáté na 220 °C cca 1 hodinu.
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_19-5.png)
9. Pak snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě cca 1,5 hodiny.
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_20-4.png)
10. Nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_21-3.png)
![Užijte si bohatou chuť: Masová roláda z vepřového bůčku plněná aromatickým medvědím česnekem](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/03/Screenshot_22-3.png)
Hotovo! Dobrou chuť!