Vynikající buchta s pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí – Neodolatelná sladkost

Buchta s pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí je dokonalým spojením lahodných chutí a textur. Tento dezert kombinuje bohatý čokoládový a vanilkový základ s křehkým těstem, doplněný o krémovou vrstvu zakysané smetany a aromatickou skořici. Připravte si tento nevšední koláč, který se stane hvězdou každého stolu.

Zdroj: Pavlína Bušová

Suroviny

Těsto:

  • 6 ks vajec
  • 300 g krystalového cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 100 ml vody
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 20 g kakaa

Na pudink:

  • 1 litr mléka
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 7 lžic krystalového cukru

Další:

  • 1 litr zakysané smetany
  • 50 g krystalového cukru
  • 3 lžičky skořice

Postup přípravy

1) Příprava těsta: Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, vodu a vše důkladně promíchejte. Vaječné bílky vyšlehejte na tuhý sníh a opatrně vmíchejte do žloutkové hmoty.

2) Čokoládová vrstva: Polovinu těsta smíchejte s kakaem a promíchejte.

3) Pečení těsta: Těsta vlijte na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech, nejprve světlou a poté tmavou vrstvu. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.

4) Příprava pudinku: Uvařte pudink v mléce s cukrem a ještě horký nalijte rovnoměrně na upečená těsta. Nechte koláč péct, dokud pudink neztuhne.

5) Dokončení koláče: Smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a rozetřete na vychladlý koláč. Posypte skořicí a nechte v chladničce odpočinout minimálně 4 hodiny.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Buchta s pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí je výjimečný dezert, který potěší každého milovníka sladkostí. Díky kombinaci čokoládového a vanilkového pudinku, křehkého těsta a krémové smetanové vrstvy nabízí tento koláč nezapomenutelný gurmánský zážitek. Užijte si každý kousky tohoto bohatého dezertu.