Buchta s pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí je dokonalým spojením lahodných chutí a textur. Tento dezert kombinuje bohatý čokoládový a vanilkový základ s křehkým těstem, doplněný o krémovou vrstvu zakysané smetany a aromatickou skořici. Připravte si tento nevšední koláč, který se stane hvězdou každého stolu.
Suroviny
Těsto:
- 6 ks vajec
- 300 g krystalového cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- 100 ml vody
- 100 ml slunečnicového oleje
- 20 g kakaa
Na pudink:
- 1 litr mléka
- 2 balení vanilkového pudinku
- 7 lžic krystalového cukru
Další:
- 1 litr zakysané smetany
- 50 g krystalového cukru
- 3 lžičky skořice
Postup přípravy
1) Příprava těsta: Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, vodu a vše důkladně promíchejte. Vaječné bílky vyšlehejte na tuhý sníh a opatrně vmíchejte do žloutkové hmoty.
2) Čokoládová vrstva: Polovinu těsta smíchejte s kakaem a promíchejte.
3) Pečení těsta: Těsta vlijte na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech, nejprve světlou a poté tmavou vrstvu. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
4) Příprava pudinku: Uvařte pudink v mléce s cukrem a ještě horký nalijte rovnoměrně na upečená těsta. Nechte koláč péct, dokud pudink neztuhne.
5) Dokončení koláče: Smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a rozetřete na vychladlý koláč. Posypte skořicí a nechte v chladničce odpočinout minimálně 4 hodiny.
Vyzkoušejte také:
Závěr
Buchta s pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí je výjimečný dezert, který potěší každého milovníka sladkostí. Díky kombinaci čokoládového a vanilkového pudinku, křehkého těsta a krémové smetanové vrstvy nabízí tento koláč nezapomenutelný gurmánský zážitek. Užijte si každý kousky tohoto bohatého dezertu.