Karbanátky se zeleninou a bramborem jsou výživným a barevným jídlem, které rozveselí každý stůl. Tento recept nabízí dva způsoby, jak do karbanátků přidat zeleninu, čímž získáte nejen skvělou chuť, ale i dodatečné vitamíny a minerály. Ať už preferujete kukuřici s hráškem nebo čerstvou mrkev, tento recept je univerzální a jistě si ho oblíbíte.
Suroviny
- 500 g mletého masa
- 1 velká cibule
- 2 vajíčka
- 5 stroužků česneku
- Sůl
- Pepř
- Majoránka
- Koření na mletá masa
- Plnotučná hořčice
- Mražený hrášek (pro obě varianty)
- Sterilovaná kukuřice (pro variantu 1)
- Čerstvá mrkev (pro variantu 2)
Postup přípravy
1) Příprava směsi: Do větší mísy nakrájejte cibuli, přidejte mleté maso, protlačený česnek a vajíčka. Vše důkladně promíchejte.
2) Přidání zeleniny: Přidejte podle preference buď sterilovanou kukuřici a mražený hrášek (varianta 1), nebo mražený hrášek a posekanou čerstvou mrkev na větší kousky (varianta 2). Dále ochuťte směs solí, pepřem, majoránkou, kořením na mletá masa a plnotučnou hořčicí.
3) Formování karbanátků: Z připravené směsi tvarujte karbanátky a kladete je na plech vyložený pečícím papírem.
4) Pečení: Karbanátky pečte v předehřáté troubě na zlatohněda.
Závěr
Karbanátky se zeleninou a bramborem jsou skvělým způsobem, jak podávat tradiční jídlo v netradiční a zdravější podobě. Díky přidání zeleniny se jedná o vyvážené jídlo, které zasytí a dodá tělu potřebné živiny. Užijte si jejich přípravu a experimentujte s různými kombinacemi zeleniny, abyste našli tu, která bude vaší rodině nejvíce chutnat.