Karbanátky se zeleninou a bramborem – Pestrý oběd pro celou rodinu

Karbanátky se zeleninou a bramborem jsou výživným a barevným jídlem, které rozveselí každý stůl. Tento recept nabízí dva způsoby, jak do karbanátků přidat zeleninu, čímž získáte nejen skvělou chuť, ale i dodatečné vitamíny a minerály. Ať už preferujete kukuřici s hráškem nebo čerstvou mrkev, tento recept je univerzální a jistě si ho oblíbíte.

Zdroj: Alena Majdová – starší

Suroviny

  • 500 g mletého masa
  • 1 velká cibule
  • 2 vajíčka
  • 5 stroužků česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Majoránka
  • Koření na mletá masa
  • Plnotučná hořčice
  • Mražený hrášek (pro obě varianty)
  • Sterilovaná kukuřice (pro variantu 1)
  • Čerstvá mrkev (pro variantu 2)

Postup přípravy

1) Příprava směsi: Do větší mísy nakrájejte cibuli, přidejte mleté maso, protlačený česnek a vajíčka. Vše důkladně promíchejte.

2) Přidání zeleniny: Přidejte podle preference buď sterilovanou kukuřici a mražený hrášek (varianta 1), nebo mražený hrášek a posekanou čerstvou mrkev na větší kousky (varianta 2). Dále ochuťte směs solí, pepřem, majoránkou, kořením na mletá masa a plnotučnou hořčicí.

3) Formování karbanátků: Z připravené směsi tvarujte karbanátky a kladete je na plech vyložený pečícím papírem.

4) Pečení: Karbanátky pečte v předehřáté troubě na zlatohněda.

Kuřecí steak s broskví a sýrem

Závěr

Karbanátky se zeleninou a bramborem jsou skvělým způsobem, jak podávat tradiční jídlo v netradiční a zdravější podobě. Díky přidání zeleniny se jedná o vyvážené jídlo, které zasytí a dodá tělu potřebné živiny. Užijte si jejich přípravu a experimentujte s různými kombinacemi zeleniny, abyste našli tu, která bude vaší rodině nejvíce chutnat.