ROZHOVOR: Na takové kousky se šlape s těžkým srdcem.

Rádi bychom Vám poděkovali, že se s námi i nadále dělíte o výsledky své tvorby. Proto jsme se rozhodli podpořit vaše tvůrčí úsilí i jinak, než jen zveřejněním na Facebooku. Některé z Vás jsme požádali o krátký rozhovor, aby se i naši čtenáři mohli v tomto uměleckém směru trochu inspirovat.

Na zem by neměly patřit. Martin vyrábí jedinečné koberce, které vás nejen zahřejí, ale také rozveselí. Jsou o to cennější, že jsou ručně tkané, což se dnes už často nevidí. Proto je jejich životnost delší a kvalita vyšší.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

ROZHOVOR:
Zdroj: TATArug

Na úvod vás poprosím, abyste se představil.

Zdravím všetkých čitateľov a čitateľky. Volám sa Martin, mám 27 rokov a pochádzam z mesta Rajec. Som vášnivý cestovateľ a objaviteľ nových vecí. Nikdy som neobsedel na jednom mieste a vždy som vymýšľal niečo nové, čo by som preskúmal. Či už je to nová profesia alebo aktivita vo voľnom čase.

ROZHOVOR: Na takové kousky se šlape s těžkým srdcem.
Zdroj: TATArug

Představíte nám svou tvorbu a řeknete nám, jak jste se k ní dostal?

Pred pol rokom som sa vďaka mame mojej priateľky dostal k výrobe ručne vyšívaných koberčekov. Raz som si od nej požičal príslušenstvo na ich vyšívanie a nikdy jej ho nevrátil, pretože som si celý proces výroby zamiloval. Zároveň som si uvedomil, ako tvorenie dokáže byť tak napĺňajúce a stať sa súčasťou osobnej psychohygieny.

ROZHOVOR:
Zdroj: TATArug

Čím se při jejich výrobě inspirujete?

Mojou hlavnou inšpiráciou pri výrobe bývajú rôzne postavičky z rozprávok, logá firiem alebo portréty. Vždy záleží od preferencie zákazníka.

Můžete nám přiblížit výrobní proces?

Celý výrobný proces trvá v priemere 15 hodín. Na začiatok si pripravím dizajn, ktorý budem vyšívať. Ten si následne premietačkou presvietim na plátno a obkreslím ho. Vyšívacou pištoľou dizajn vyšijem a chrbát koberčeka zalepím lepidlom, aby priadza z plátna nevypadávala. Predposledným krokom je oholenie vrchnej časti priadze holiacim strojčekom a separácia jednotlivých farieb nožničkami, aby bol koberček krásne čistý. Na koniec zospodu prilepím protišmykovú látku.

ROZHOVOR:
Zdroj: TATArug

Je to vaše práce nebo koníček?

Aktuálne to je moja záľuba, no verím, že jedného dňa sa z toho stane aj moje vlastné podnikanie.

Máte do budoucna nějaké plány na rozšíření své tvorby?

Do budúcna by som chcel svoju tvorbu rozšíriť o moje vlastné dizajny a otvoriť si vlastný kurz, kde by si ľudia mohli vyskúšať vyšívať a naučiť sa niečo viac o tomto skvelom hobby.

ROZHOVOR:
Zdroj: TATArug

Který produkt vytváříte nejraději a o který je největší zájem?

Nemám nejaký obľúbený dizajn, ktorý tvorím, pretože všetky koberčeky sú jedinečné a taktiež sú pre mňa výzvou. Najväčší dopyt je po postavičkách z rozprávok, či už je to Spiderman alebo Hello Kitty.

Vytváříte také na zakázku, podle přání zákazníka?

Vyrábam výhradne na objednávku, podľa predstáv zákazníka. Kvôli zachovaniu originality netvorím jeden dizajn dvakrát.

ROZHOVOR:
Zdroj: TATArug

Kde lze vaše výrobky zakoupit?

Na sociálnych sieťach si viete pozrieť všetky moje výrobky a celý proces výroby. Pre objednávku ma kontaktujte do správy na jednom z účtov. Nájdete ma na Instagrame @_tatarug_, Facebooku TATArug, TikToku @_tatarug_, alebo prostredníctvom emailu: martinrybar123@gmail.com.

ROZHOVOR: Na takové kousky se šlape s těžkým srdcem.
Zdroj: TATArug

Chtěl byste našim čtenářům říct ještě něco, o čem jsme se nezmínili?

Na záver by som chcel poďakovať všetkým, ktorí dočítali tento rozhovor až dokonca. Verím, že som dostatočne priblížil svoju voľnočasovú aktivitu a povzbudil tak čitateľov k  objavovaniu nových vecí. Budem vďačný za každú podporu na ceste za mojím snom. 

ROZHOVOR:
Zdroj: TATArug
ROZHOVOR:
Zdroj: TATArug
ROZHOVOR:
Zdroj: TATArug
ROZHOVOR:
Zdroj: TATArug
ROZHOVOR: Na takové kousky se šlape s těžkým srdcem.
Zdroj: TATArug