Objevte kouzlo sušenkovo-čokoládového dortu s jemným smetanovým krémem, který si zamilujete nejen pro svou neodolatelnou chuť, ale také proto, že ho připravíte bez jakéhokoli pečení! Připravte se na to, že tento dort rychle zmizí z talíře!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkovo-čokoládový dort s jemným smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 100 g sušenek
- 1 lžíce hořkého kakaa nebo můžete použít kakaové sušenky
- 40 g rozpuštěné máslo
- 1 lžíce bílý jogurt (volitelné)
Krém:
- 125 ml mléko
- 180 ml smetana ke šlehání
- 180 g hořké čokolády – (70 %)
Poleva:
- 130 ml smetana ke šlehání
- 100 g hořké čokolády
Na zdobení:
- strouhaná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do mísy dejte pomleté sušenky, hořké kakao a přilijte rozpuštěné máslo. Promíchejte a přidejte lžící bílého jogurtu (volitelné) a dobře promíchejte.
2. Sušenkový základ nasypte do obruče, uhlaďte a přitlačte dnem sklenice.
3. Krém: Do malého hrnce nalijte mléko, vařte na mírném ohni, dokud se neuvaří, poté stáhněte z ohně a přidejte kousky hořké čokolády. Míchejte, dokud se čokoláda neroztopí a nechte vychladnout.
4. Do velké mísy nalijte oslazenou smetanu ke šlehání, kterou šlehejte do krásné nadýchané pěny a potom vmíchejte uvařenou mléčnou čokoládu. Pořádně promíchejte do hladkého krému.
5. Výsledný krém naneste na základ v obruči, pěkně ho rozetřete a uhlaďte.
6. Poleva: Do jiného malého hrnce nalijte mléko, které vařte na mírném ohni, dokud se neuvaří. Poté ho stáhněte z ohně a přidejte kousky hořké čokolády. Míchejte, dokud se čokoláda neroztopí a získanou polevou polijte povrch dortu – uložte do lednice na 5-6 hodin na ztuhnutí.
7. Na závěr vyndejte dort z obruče a ozdobte povrch na okrajcích strouhanou čokoládou.
8. Sušenkovo-čokoládový dort s jemným smetanovým krémem podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!