Připravte se na kulinářský zážitek, který vám zůstane v paměti: naše nezapomenutelné malinové šneky z kynutého těsta, dokonale doplněné tvarohovou polevou. Ideální jako sladký zákusek k odpolední kávě nebo jako vyjímečná pochoutka pro vaše blízké při speciálních příležitostech. Tyto malinové šneky se stanou okamžitým hitem vaší kuchyně.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Malinové šneky z kynutého těsta s tvarohovou polevou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 150 ml teplé mléko
- 80 g cukru
- 7 g sušené droždí /21 g čerstvé
- 2 vejce
- 60 g rozpuštěné máslo
- 4 g vanilkový cukr
- 470 g mouka
- 1/2 lžičky soli
Ostatní:
- rostlinný olej – na vymazání mísy
Plnění:
- 350 g mražené maliny
- 100 g cukru/podle chuti
- 40 g vody + 30 g škrobu
Poleva:
- 150 g tvaroh
- 40 g měkké máslo
- 50 g moučkový cukr
- vanilka – podle chuti (volitelné)
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy nalijte teplé mléko, přisypte cukr a sušené droždí – promíchejte. Dále rozklepněte vejce, přilijte rozpuštěné máslo a dochuťte vanilkovým cukrem. Nakonec postupně přisypávejte prosátou mouku a osolte. Všechny přísady v míse dobře promíchejte a uhněťte těsto. Těsto by mělo být homogenní, poté ho položte na stůl a vytvarujte z něho kouli.
2. Následně kouli vložte do mísy vymazanou olejem a přikryjte fólií. Nechte 1-1,5 hodiny kynout na teplém místě.
3. Plnění: Do hrnce nebo pánví na sporáku dejte mražené maliny a cukr – promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.
4. Potom smíchejte 40 g vody s 30 g škrobu – dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky a za stálého míchání přilévejte do malin. Směs vařte, dokud nezhoustne. Po uvaření směs přelijte do mísy a přikryjte fólií – nechte vychladnout.
5. Po 1-1,5 hodině by jste měli získat krásné nadýchané a pružné těsto, které můžete ještě nechat působit 20 minut.
6. Vykynuté těsto položte na stůl a rozválejte ho válečkem do velkého čtverce/obdélníku, pak naneste na těsto připravenou uvařenou náplň, kterou pěkně a úhledně rozetřete. Srolujte do rolády a rozkrájejte váleček pomocí dentální nitě na kousky (cca 18 kousků).
7. Šneky položte na plech vyložený pergamenovým papírem a přikryjte fólií – nechte 20 minut ležet na kuchyňské lince.
8. Po 20 minutách je pečte v předehřáté troubě 20 minut při 190 °C a po upečení je nechte chvíli vychladnout.
9. Poleva: Do misky dejte tvaroh, přidejte měkké máslo a přisypte moučkový cukr – pořádně promíchejte a poleva je hotová!
10. Na závěr krásně zlatové a křupavé šneky potřete tvarohovou polevou a podávejte je hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!