Představujeme vám recept na jemnoučkou vepřovou krkovičku na cibuli a okurkách, která se vám bude doslova rozplývat na jazyku. Ať už plánujete nedělní oběd nebo hledáte inspiraci pro pohostinné večeře, tento recept zaručeně zaujme každého milovníka masa.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vepřová krkovička na cibuli a okurkách
Co budeme potřebovat:
- 800 g vepřového masa (krkovice)
- 160 g nakládaných okurek
- 350 g cibule
- Sůl a pepř
- 2 lžíce vepřového sádla
- Bobkový list
- Dvě kuličky nového koření
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- Silný vývar (kuřecí nebo hovězí)
Jak budeme postupovat:
1. Na vepřovém sádle opečte 350 g nadrobno nakrájené cibule.

2. Vepřové maso si nakrájejte na asi 2-3 cm kousky a osolte a opepřete.


3. Přidejte k cibuli a opečte z obou stran.


4. Následně přidejte bobkový list, dvě kuličky nového koření a 1 lžičku drceného kmínu.

5. Přidejte 2 lžíce hořčice, 2 lžíce sójové omáčky a 1 lžíci worcesterské omáčky.

6. Zalijte silným vývarem tak, aby bylo maso úplně ponořené, a duste na velmi mírném ohni 2 hodiny.

7. Maso vyjměte a omáčku propasírujte.


8. Přidejte 160 g nakládaných nakrájených okurek a vařte dalších 10 minut.


9. Poté vložte maso zpět do omáčky a vařte spolu ještě pár minút.

10. Podávejte s oblíbenou přílohou.

Hotovo! Dobrou chuť!