Pěnová nepečená rychlovka je dezertem, který si rychle získá srdce každého milovníka sladkého. Díky své jednoduché a rychlé přípravě a neodolatelné chuti krému z krupice je tento dezert ideální volbou pro každou příležitost. Jeho lehkost a krémovitost zaručují, že si na něm pochutná celá rodina.
Potřebujeme:
Pěnový krém:
- Mléko: 1 litr
- Krupice: 160 g
- Krystalový cukr: 130 g
- Vejce: 1 ks
- Vanilková pasta: 2 čajové lžičky
- Margarín nebo máslo: 250 g
K dekoraci:
- Smetana ke šlehání: 200 ml
- Čokoláda na strouhání
Dále:
- Malé sušenky: 150 g
- Mléko k namáčení sušenek
Postup:
1) Příprava krému: Ve 200 ml mléka rozmíchejte cukr, vanilkovou pastu, krupici a vejce. Zbytek mléka dejte vařit na mírný oheň.
2) Zahušťování krému: Po zahřátí mléka vmíchejte připravenou směs s krupicí do horkého mléka. Vraťte na plamen a za stálého míchání uvařte do zhoustnutí.
3) Chlazení krému: Hotový krém sundejte z plamene, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
4) Příprava dezertu: Dno mísy vyložte sušenkami, které jste předtím namočili v mléce.
5) Dokončení krému: Vychladlý krém vyšlehejte s máslem nebo margarínem do pěny a rovnoměrně rozetřete na vrstvu sušenek.
6) Dekorace: Šlehačku vyšlehejte do pevné pěny a pomocí cukrářského sáčku vytvořte na povrchu krému dekorativní vzory. Na závěr posypte povrch strouhanou čokoládou.
7) Podávání: Nechte dezert chvíli odpočinout v lednici, aby se chutě propojily, a poté podávejte.
https://primainspirace.cz/2024/03/11/jablecne-kolacky/
Závěr
Tato pěnová nepečená rychlovka je dokonalým dezertem, který potěší nejen na speciální příležitosti, ale i jako sladké překvapení během běžného dne. Díky kombinaci krémového krému, lehké šlehačky a čokolády si tento dezert získá oblibu u všech příznivců sladkého.