Delikátní losos na barevné zelenině s parmazánovou omáčkou

Objevte kulinářský poklad v podobě delikátního lososa podávaného na barevné zelenině, doprovázeného bohatou parmazánovou omáčkou. Tento elegantní a zároveň jednoduchý recept slibuje dokonalou harmonii chutí a textur, vhodný pro speciální příležitosti i běžné večery. Užijte si svěžest lososa a pestrost zeleniny, vše završené krémovou omáčkou.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Delikátní losos na barevné zelenině s parmazánovou omáčkou
Zdroj: Alle Rezepte

Losos na barevné zelenině s parmazánovou omáčkou

Co budeme potřebovat:
  • 1 kg čerstvý losos
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Zelenina:

  • 2 brokolice
  • 1 cuketa
  • 3 mrkve
  • barevné malé papriky – podle chuti
  • sůl – podle chuti
  • italské bylinky – podle chuti

Ostatní:

  • olivový olej – na vymazáni formy
  • strouhaný parmazán – podle chuti
  • 2-3 stroužky česneku/ nebo podle chuti

Omáčka:

  • olivový olej – na smažení
  • 1 cibule
  • 100 ml suché bílé víno
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 150 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce dijonská hořčice
  • 1 lžíce parmazánu

Jak budeme postupovat:

1. Z čerstvého lososa odstraňte kůži, nakrájejte na řezy, posypte z obou stran solí a černým mletým pepřem a nechte odležet.

Delikátní losos na barevné zelenině s parmazánovou omáčkou
Zdroj: Alle Rezepte

2. Do formy vymazané olivovým olejem rozprostřete nakrájené růžičky brokolice, nakrájenou cuketu na hrubší půlměsíce, nakrájenou mrkev na kolečka a pokládejte barevné malé papriky – promíchejte rukama. Pak dochuťte solí a italskými bylinkami, přidejte česnek a pokapejte olivovým olejem.

Delikátní losos na barevné zelenině s parmazánovou omáčkou
Zdroj: Alle Rezepte

3. Zeleninu pečte v předehřáté troubě 15 minut při 200 stupních celzia.

4. Na pánev s rozehřátým olivovým olejem položte lososa a smažte z každé strany dozlatova.

Delikátní losos na barevné zelenině s parmazánovou omáčkou
Zdroj: Alle Rezepte

5. Po 15 minutách vyndejte plech se zeleninou z trouby, zeleninu trochu promíchejte, poté položte na ní jemně smaženého lososa a pečte 10 minut při 200 stupních celzia.

Delikátní losos na barevné zelenině s parmazánovou omáčkou
Zdroj: Alle Rezepte

6. Omáčka: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem dejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte ji na mírném ohni dozlatova. Pak cibuli podlijte suchým bílým vínem a nechte ať se odpaří alkohol. Dochuťte solí a černým mletým pepřem. Dále vařte a přilijte smetanu na vaření. Pak přidejte dijonskou hořčicí a vmíchejte strouhaný parmazán – pořádně promíchejte a omáčka je hotová!

Delikátní losos na barevné zelenině s parmazánovou omáčkou
Zdroj: Alle Rezepte

7. Následně uvařenou omáčku propasírujte pres síto do hladké směsi.

Delikátní losos na barevné zelenině s parmazánovou omáčkou
Zdroj: Alle Rezepte

8. Lososa na barevné zelenině se sýrem jemně přelijte připravenou omáčkou a podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.

Delikátní losos na barevné zelenině s parmazánovou omáčkou
Zdroj: Alle Rezepte

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!