Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem jako od šefkuchaře – krok za krokem

Nalijte si skleničku oblíbeného piva, protože vás nyní provedeme krok za krokem přípravou tradičního pivovarského tokáně s vepřovým masem, jak by jej připravil šéfkuchař. Tento bohatý a výrazný pokrm kombinuje hluboké chutě vepřového s plným buketem piva, čímž vytváří nezapomenutelný gastronomický zážitek. Pojďme na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem jako od šefkuchaře - krok za krokem
Zdroj: YouTube/Recepty bez brepty

Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem

Co budeme potřebovat:
  • 800 gramů vepřového masa (krkovice nebo kýta)
  • 100 gramů kvalitní slaniny
  • 100 gramů aromatické šunky
  • 100 ml černého piva
  • jedna velká cibule
  • 150 gramů nakládaných okurek
  • 4 stroužky česneku
  • sůl na dochucení
  • mletý černý pepř
  • 100 gramů rajčatového protlaku

Jak budeme postupovat:

1. Na pánvi opečte cibuli a slaninu (100 g).

Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem jako od šefkuchaře - krok za krokem
Zdroj: YouTube/Recepty bez brepty

2. Přidejte 4 stroužky česneku a opečte vše dohromady.

Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem jako od šefkuchaře - krok za krokem
Zdroj: YouTube/Recepty bez brepty

3. Přidejte 100 g rajčatového protlaku a promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně spojily.

4. Dále na pánev přidejte 800 g vepřového masa nakrájeného na kostky. Kousky masa okořeňte a osolte podle chuti.

Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem jako od šefkuchaře - krok za krokem
Zdroj: YouTube/Recepty bez brepty
Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem jako od šefkuchaře - krok za krokem
Zdroj: YouTube/Recepty bez brepty

5. K masu přidejte 100 ml černého piva a nechte vše společně vařit alespoň 5 minut.

Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem jako od šefkuchaře - krok za krokem
Zdroj: YouTube/Recepty bez brepty
Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem jako od šefkuchaře - krok za krokem
Zdroj: YouTube/Recepty bez brepty

6. Přidejte 200 ml vody a pokračujte v dušení do změknutí masa. V případě potřeby podlejte vodou.

7. Přidejte nakrájené okurky (150 g) a šunku (100 g). Přidejte dalších 100 ml vody a nechte vše vařit ještě 10 minut.

Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem jako od šefkuchaře - krok za krokem
Zdroj: YouTube/Recepty bez brepty

8. Na závěr posypte jídlo čerstvou pažitkou a podávejte s pivem a s vhodnou přílohou (rýže, brambory, knedlíky, chléb, těstoviny).

Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem jako od šefkuchaře - krok za krokem
Zdroj: YouTube/Recepty bez brepty
Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem jako od šefkuchaře - krok za krokem
Zdroj: YouTube/Recepty bez brepty

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: