Domácí čistič na okna ze 3 surovin, který zabrání tvorbě otisků a fantasticky je vyleští

Hledáte účinný a přitom šetrný způsob, jak udržet vaše okna čistá a bez otisků prstů? Máme pro vás skvělou zprávu! Připravili jsme recept na domácí čistič na okna, který využívá pouze tři běžně dostupné suroviny. Tento čistič nejen že skvěle čistí, ale také zanechává vaše okna lesklá bez nepříjemných šmouh. Navíc, jeho příprava je tak snadná, že vás to bude stát jen pár minut.

Zdroj: istock.com

Domácí čistič na okna ze 3 surovin, který zabrání tvorbě otisků a fantasticky je vyleští

Co budete potřebovat:

  • 100 ml bílého octa: Bílý ocet je známý svými čistícími a dezinfekčními vlastnostmi. Odstraní nečistoty a mastnotu, aniž by poškodil povrch skla.
  • 1 lžička prostředku na mytí nádobí: Prostředek na mytí nádobí pomůže odstranit těžké nečistoty a zároveň zamezí tvorbě pěny, která by mohla zanechat šmouhy.
  • 1 lžička leštidla do myčky: Leštidlo do myčky dodá oknům extra lesk a zamezí tvorbě otisků prstů a šmouh po dešti.

Jak na to:

1) Příprava: Vejmete prázdný rozprašovač a do něj nalijte 100 ml bílého octa.

2) Přidání prostředků: Přidejte 1 lžičku prostředku na mytí nádobí a 1 lžičku leštidla do myčky.

3) Míchání: Důkladně protřepejte rozprašovač, aby se všechny ingredience smíchaly dohromady.

4) Použití: Nastříkejte připravený čistící prostředek na okna a poté je utřete hadříkem. Pro nejlepší výsledky použijte mikrovláknový hadřík, který nezanechává vlákna.

Zdroj: istock.com

https://primainspirace.cz/2024/03/07/jen-ocet-a-1-lzice-obycejneho-solamylu-smichejte-a-pouzivejte-cely-rok-trik-ktery-funguje-lepe-nez-chemie-z-obchodu/

Proč používat domácí čistič na okna?

Ekologie a bezpečnost: Na rozdíl od komerčních čisticích prostředků je tento domácí čistič šetrný k životnímu prostředí a neobsahuje žádné agresivní chemikálie, které by mohly škodit vám nebo vaší rodině.

Úspora nákladů: Všechny ingredience jsou cenově dostupné a často již máte doma, takže není třeba utrácet za drahé čistící prostředky.

Efektivita: Tento čistič účinně odstraňuje nečistoty, mastnotu a zanechává vaše okna čistá a lesklá bez velké námahy.

Zdroj: istock.com

Tak proč nevyzkoušet tento jednoduchý trik na vyčištění oken? S minimálními náklady a trochou úsilí můžete mít okna zářící čistotou, bez otisků prstů a šmouh. Vyzkoušejte tento domácí čistič a užijte si výhled skrze dokonale čistá okna.