Zapečený květák s brokolicí a zeleninou v lahodné jemné omáčce se sýrem a petrželkou

Sháníte skvělý a zdravý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme jednoduchý recept na zapečený květák s brokolicí a zeleninou v lahodné jemné omáčce se sýrem a petrželkou. Bohatá chuť zeleniny v kombinaci s jemnou lahodnou omáčkou dodává jídlu bohatou, svěží chuť a vůni. Takže neváhejte a pusťte se do toho!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zapečený květák s brokolicí a zeleninou v lahodné jemné omáčce se sýrem a petrželkou
Zdroj: Frische Rezepte

Zapečený květák s brokolicí a zeleninou v omáčce se sýrem a petrželkou

Co budeme potřebovat:

Zeleninová směs:

  • olivový olej – na smažení
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 červená sladká paprika
  • 1 žlutá sladká paprika
  • 3 rajčata
  • sůl – podle chuti
  • sušené oregano – podle chuti
  • 1 brokolice + 1 květák + 2 lžičky soli

Směs:

  • 3 vejce
  • sůl – podle chuti
  • 5 lžic olivový olej
  • 150 g bílý jogurt
  • 130 g mouka
  • 200 ml mléko

Ostatní:

  • slunečnicový olej – na vymazání mísy
  • čerstvá petrželka – podle chuti
  • 200 g mozzarella

Dresink:

  • 50 g bílý jogurt
  • 30 g kečup
  • 30 g majonéza
  • 1 stroužek česneku

Jak budeme postupovat:

1. Zeleninová směs: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vsypte nadrobno nakrájený česnek a smažte na mírném ohni dozlatova. Poté vydlabejte střed sladkých barevných paprik, které nakrájejte na proužky, přidejte je do pánve a přikryjte pokličkou. Vařte na mírném ohni 10-12 minut.

2. Následně nastrouhejte rajčata na struhadle a vnitřek rajčat přendejte do mísy, které dochuťte solí a sušeným oreganem. Promíchejte a přelijte do pánve k zelenině. Vařte, dokud se přebytečná voda odpaří.

Zdroj: Frische Rezepte

3. Do velkého hrnce na sporáku s vroucí vodou vložte nakrájené růžičky brokolice a květáku, které osolte a vařte 2-4 minuty. Po uvaření je sceďte a přendejte do mísy – nechte vychladnout.

Zdroj: Frische Rezepte
Zdroj: Frische Rezepte

4. Směs: Do misky rozklepněte vejce a dochuťte solí – vyšlehejte do jemné směsi. Pak přilijte olivový olej, bílý jogurt, mouku a nakonec nalijte mléko. Míchejte do hladké směsi.

Zdroj: Frische Rezepte

5. Zapékací mísu si vymažte slunečnicovým olejem a rozložte do ní uvařenou brokolici a květák, dále rozprostřete uvařenou zeleninovou směs a přelijte připravenou jemnou směsí.

6. Potom zeleninu posypte čerstvě nasekanou petrželkou a strouhanou mozzarellou.

7. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.

8. Dresink: Do malé dresinkové misky dejte bílý jogurt, přilijte kečup, majonézu a dochuťte prolisovaným česnekem – promíchejte a dresink je hotový!

Zapečený květák s brokolicí a zeleninou v lahodné jemné omáčce se sýrem a petrželkou podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Zdroj: Frische Rezepte

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!