Představujeme vám vrstvené pudinkové větrníky z listového těsta a mascarpone, dezert, který ztělesňuje dokonalou symfonii textur a chutí. Tento elegantní a sofistikovaný dezert kombinuje křehkost vzdušného listového těsta s bohatostí krémového pudinku a hladké mascarpone. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vrstvené pudinkové větrníky z listového těsta a mascarpone
Co budeme potřebovat:
Pudinkový krém:
- 2 vejce
- 120 g cukru
- 15 g vanilkový cukr
- 60 g kukuřičný škrob
- 500 ml mléko
- 250 g mascarpone
Ostatní:
- 250 g listové těsto
- voda – na potření
- krystalový cukr – na posypání
- 1 lžička moučkový cukr – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Pudinkový krém: Do hrnce rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr – promíchejte. Pak přisypte kukuřičný škrob a nalijte mléko. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezačne vřít. Po uvaření přendejte do mísy a přikryjte fólií – nechte vychladnout.
2. Připravte si listové těsto, z kterého vytvarujte 2 velké kruhy o průměru 18 cm (velkost obruče), které propíchejte vidličkou, pak impregnujte vodou a posypte krystalovým cukrem.
3. Následně je položte na plech vyložený pergamenem a pečte v předehřáté troubě 18-20 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava a po upečení nechte trochu vychladnout.
4. Vyšlehejte vychladlý pudink a vmíchejte do něho mascarpone – společně vyšlehejte a vyšlehaný pudinkový krém naneste do zdobícího sáčku s tryskou.
5. Upečené listové kruhy překrojte na polovinu, poté na spodní část naneste pomocí zdobícího sáčku připravený krém ve tvaru vlnek a přikryjte druhým kruhem těsta. Postup opakujte ještě jednou a na závěr ozdobte moučkovým cukrem.
Vrstvené křupavé pudinkové věnečky z listového těsta a mascarpone podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!